facebook
Akce! Ke každým 3 koupeným tyčinkám Bombus Crunchy Protein získáte 1 tyčinku Crunchy Protein zdarma!
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Jak připravit osvěžující celerovou šťávu doma

Celerová šťáva se stává stále populárnější mezi nadšenci zdravého životního stylu, a to nejen díky svým zdravotním přínosům, ale také díky své jednoduchosti a skvělé chuti. Přinášíme vám kompletní průvodce, jak si tuto zázračnou šťávu připravit a jaké výhody může přinést vašemu tělu.

Celerová šťáva je plná vitamínů a minerálů, které jsou klíčové pro správnou funkci našeho těla. Obsahuje vitamín K, vitamín C, vitamín B6, folát, draslík a mnoho dalších živin. Pravidelná konzumace celerové šťávy může přispět k lepšímu trávení, snížení zánětů, detoxikaci těla a dokonce i ke zlepšení pokožky.

A teď si představte, jak by bylo úžasné začít každý den sklenicí této osvěžující šťávy.

Recept na celerovou šťávu

Příprava celerové šťávy je snadná a rychlá. Potřebujete jen pár ingrediencí a několik minut času.

Ingredience:

  • 1 velký svazek celeru
  • 1 citron (volitelné)
  • Led (volitelné)

Postup:

  1. Příprava celeru: Celer důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili veškeré nečistoty. Pokud máte organický celer, nemusíte se bát použít i listy, které jsou plné živin.

  2. Krájení: Nakrájejte celer na menší kousky, které se vejdou do vašeho odšťavňovače.

  3. Odšťavňování: Celerové kousky postupně vkládejte do odšťavňovače a odšťavňujte je, dokud nezískáte požadované množství šťávy. Pokud chcete, můžete přidat trochu citronové šťávy pro lepší chuť a zvýšení obsahu vitamínu C.

  4. Podávání: Hotovou šťávu nalijte do sklenice, přidejte led, pokud máte rádi studené nápoje, a ihned podávejte.

Tipy a triky pro nejlepší celerovou šťávu

Pro nejlepší chuť a maximální zdravotní přínosy používejte vždy čerstvý celer. Starý nebo uvadlý celer může mít hořkou chuť a méně živin. Pokud nemáte odšťavňovač, můžete použít i mixér. Nakrájený celer vložte do mixéru, přidejte trochu vody a mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Poté šťávu přeceďte přes jemné sítko nebo plátěný sáček na mléko.

Experimentujte s přidáváním dalších ingrediencí, jako jsou jablka, okurky nebo zázvor, abyste získali různé chuťové variace a další zdravotní benefity. Vyzkoušejte také kombinaci celeru s mrkví, která dodá sladkost a vitamín A. Nezapomeňte na led, pokud máte rádi osvěžující nápoje. V létě můžete přidat mátu pro ještě svěžejší chuť. Zkuste také citronovou šťávu pro zvýšení obsahu vitamínu C a lepší chuť.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Zdravotní přínosy celerové šťávy

Celerová šťáva je skvělým pomocníkem při detoxikaci těla, protože podporuje činnost jater a ledvin, což napomáhá odstraňování škodlivých látek. Díky vysokému obsahu vlákniny a vody zlepšuje trávení a může být účinná při problémech, jako je zácpa. Celer obsahuje antioxidanty a protizánětlivé látky, které pomáhají snižovat záněty v těle, což může vést ke snížení rizika chronických nemocí.

Vysoký obsah vody v celeru je klíčový pro udržování hydratace, což je nezbytné pro celkové zdraví. Pravidelné pití celerové šťávy může přispět k lepší pokožce, díky čemuž bude vaše pleť zářivější a zdravější. Navíc celerová šťáva obsahuje vitamín K, který podporuje zdraví kostí a krevní srážlivost. Přidáním dalších ingrediencí, jako jsou jablka, okurky nebo zázvor, získáte nejen různé chuťové variace, ale také další zdravotní benefity.

Použití čerstvého celeru je klíčové pro dosažení nejlepší chuti a maximálních zdravotních přínosů. Starý nebo uvadlý celer může mít hořkou chuť a méně živin. Pokud nemáte odšťavňovač, můžete použít i mixér. Nakrájený celer vložte do mixéru, přidejte trochu vody a mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Poté šťávu přeceďte přes jemné sítko nebo plátěný sáček na mléko. Experimentujte s přidáváním dalších ingrediencí, jako jsou jablka, okurky nebo zázvor, abyste získali různé chuťové variace a další zdravotní benefity.

Vyzkoušejte také kombinaci celeru s mrkví, která dodá sladkost a vitamín A. Nezapomeňte na led, pokud máte rádi osvěžující nápoje. V létě můžete přidat mátu pro ještě svěžejší chuť. Zkuste také citronovou šťávu pro zvýšení obsahu vitamínu C a lepší chuť. Přidáním trochy medu můžete šťávu přisladit a získat další výhody, které med přináší.

Není čas začít se starat o své zdraví hned teď? Vyzkoušejte celerovou šťávu a uvidíte, jak pozitivně může ovlivnit váš každodenní život.

Připravte si celerovou šťávu podle našeho receptu a zařaďte ji do svého denního režimu. Brzy pocítíte, jak se vaše energie zvyšuje, jak se zlepšuje vaše trávení a jak se celkově cítíte lépe. Celerová šťáva není jen trend, je to jednoduchý a účinný způsob, jak podpořit své zdraví.

Dejte nám vědět v komentářích, jak vám celerová šťáva chutná a jaké přínosy jste zaznamenali. Těšíme se na vaše zkušenosti!

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist