facebook
Limitovaná akce! Při nákupu dvou produktů Ben & Anna získáte 1x Ben & Anna Tuhý deodorant Máta v hodnotě 159 Kč (1 na objednávku)
Objednávky do 14:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Zinková mast pomůže nejen na ekzém

Ekzém je chronické kožní onemocnění, které postihuje lidi všech věkových skupin. Charakterizuje ho svědění, zarudnutí a zánět kůže. Mezi běžné metody léčby patří také nejrůznější krémy a masti, přičemž zinková mast je jednou z těch nejpoužívanějších. Tato mast může přinést úlevu od nepříjemných symptomů a zlepšit tak kvalitu života.

Co je ekzém?

Ekzém je chronické kožní onemocnění, které se projevuje zarudnutím, svěděním a zánětem kůže. Existuje několik typů ekzému, přičemž nejběžnější je atopický ekzém. Tento stav může být způsoben různými faktory, včetně genetiky, alergií nebo stresu. Ekzém často způsobuje nepohodlí a narušuje kvalitu života, a proto je důležité najít vhodné metody léčby a pomoci.

Jak zinková mast funguje?

Zinková mast je známá pro své léčivé vlastnosti při kožních onemocněních, včetně ekzému. Obsahuje oxid zinečnatý, který má silné protizánětlivé a zklidňující účinky. Při aplikaci na kůži vytváří ochrannou bariéru, která chrání před dráždivými látkami a podporuje hojení. Tato bariéra také snižuje zánět a svědění, což přináší úlevu a zlepšuje stav postižené oblasti. Díky těmto vlastnostem je zinková mast často doporučována jako jednoduchý a účinný prostředek pro léčbu ekzému a dalších kožních potíží.

Použití zinkové masti na ekzém

Zinková mast se ukázala jako účinný nástroj v boji proti ekzému díky svým protizánětlivým a ochranným vlastnostem. Pro optimální výsledky se mast nanáší v tenké vrstvě na čistou a suchou pokožku, přičemž je důležité zabránit tření nebo otírání po aplikaci. Mast je ideálně používat několikrát denně, v závislosti na závažnosti příznaků. Důležité je sledovat reakci kůže, protože zinková mast může v některých případech způsobit suchost nebo podráždění. Proto je klíčové najít vhodnou frekvenci a aplikované množství, které nejlépe vyhovuje individuálním potřebám pokožky.

Další využití zinkové masti

Zinková mast má širokou škálu využití, která přesahují léčbu ekzému. Mezi další oblasti, kde může být užitečná, patří:

  • Akné: Oxid zinečnatý v zinkové masti může pomoci zklidnit záněty a snížit tvorbu mazu, což je užitečné při léčbě akné.
  • Plenková dermatitida: Zinková mast je často používána k prevenci a léčbě opruzenin u kojenců, protože vytváří ochrannou bariéru a zklidňuje podrážděnou kůži.
  • Vyrážky: Mast je účinná při léčbě různých druhů vyrážek, včetně alergických reakcí, díky svým protizánětlivým a zklidňujícím vlastnostem.
  • Drobná poranění: Zinková mast může urychlit hojení drobných řezů, škrábanců a popálenin tím, že chrání poškozenou kůži a snižuje zánět.

Tato různorodá využití dělají ze zinkové masti všestranný prostředek pro domácí lékárničku a péči o pleť.

Kdy se poradit s lékařem

Pokud se příznaky ekzému zhoršují nebo nedochází ke zlepšení, je důležité vyhledat lékaře. Může být nutná silnější léčba nebo změna léčebného plánu. Také pokud se objeví nové příznaky, jako jsou silné otoky, puchýře nebo infekce, je nezbytné okamžitě kontaktovat odborníka.

Zinková mast může být účinným nástrojem při léčbě ekzému díky svým protizánětlivým a zklidňujícím vlastnostem. Správná aplikace a pozornost věnovaná reakci kůže jsou klíčem k úspěšnému používání této masti.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist