facebook
Akce! Právě teď sleva 10% na všechny produkty Nobilis Tilia.
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Jak pečovat o krepaté vlasy

Krepaté vlasy. Každý, kdo se s nimi někdy potýkal, ví, jak frustrující mohou být. Ráno vstanete s očekáváním perfektního účesu, ale místo toho vás zrcadlo přivítá s neuspořádaným, matným a divoce krepatým vlasovým závojem. Proč jsou krepaté vlasy takovým problémem a jak na ně můžeme vyzrát?

Krepatění vlasů je způsobeno několika faktory, z nichž většina souvisí s vlhkostí a strukturou vlasu. Krepaté vlasy mají tendenci absorbovat více vlhkosti z okolního prostředí, což vede k jejich zvětšení a změně tvaru. Tento proces je ještě výraznější u kudrnatých a vlnitých vlasů, které jsou přirozeně sušší než rovné vlasy. Krepatění může být také důsledkem poškození vlasové kutikuly, což je vnější vrstva vlasu. Když je kutikula poškozená, vlasy ztrácejí schopnost udržovat vlhkost a stávají se křehkými a lámavými.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Péče o krepaté vlasy

Hydratace vlasů je zásadní pro prevenci krepatění. Používání hydratačních šamponů a kondicionérů může výrazně zlepšit strukturu vlasů. Hledejte produkty, které obsahují přírodní oleje jako arganový olej, kokosový olej nebo jojobový olej. Tyto oleje pomáhají uzavřít vlhkost uvnitř vlasu a zanechávají je hebké a lesklé. Jednou týdně použijte hlubokou hydratační masku. Tyto masky pronikají hluboko do vlasu a poskytují intenzivní výživu a hydrataci. Pro maximální účinek nechte masku působit alespoň 20 minut. Při mytí vlasů se vyvarujte horké vody, která může vlasy vysušit a zhoršit jejich krepatění. Místo toho používejte vlažnou nebo studenou vodu. Po mytí vlasy jemně osušte ručníkem, ale vyvarujte se tření, které může poškozovat kutikulu. Ideální je nechat vlasy přirozeně uschnout, pokud je to možné.

Jak upravit krepaté vlasy?

Existuje mnoho stylingových produktů určených speciálně pro krepaté vlasy. Tyto produkty pomáhají uhladit vlasy a kontrolovat krepatění. Můžete vyzkoušet séra, krémy nebo pěny. Aplikujte je na vlhké vlasy před sušením. Používání difuzéru při fénování může pomoci rovnoměrně rozložit teplo a snížit krepatění. Difuzér také pomáhá definovat přirozenou strukturu vlasů, což je ideální pro vlnité a kudrnaté vlasy. Pokud používáte žehličky nebo kulmy, nezapomeňte na tepelnou ochranu. Tepelné ochranné spreje chrání vlasy před vysokými teplotami a minimalizují poškození.

Pokud dáváte přednost přírodním metodám, můžete vyzkoušet několik domácích receptů, které pomáhají zvládat krepaté vlasy. Medová maska je skvělým přírodním hydratačním prostředkem, který uzavírá vlhkost ve vlasech. Smíchejte dvě lžíce medu s jednou lžící olivového oleje a naneste na vlhké vlasy. Nechte působit 30 minut a poté důkladně opláchněte. Kokosový olej je vynikající pro hydrataci a výživu vlasů. Naneste malé množství kokosového oleje na konečky vlasů a nechte působit přes noc. Ráno vlasy umyjte šamponem. Avokádová maska je plná vitamínů a mastných kyselin, které pomáhají obnovit poškozené vlasy. Rozmačkejte jedno zralé avokádo a smíchejte s jedním vaječným žloutkem. Naneste směs na vlasy a nechte působit 20 minut, poté opláchněte. Tyto přírodní metody mohou pomoci zvládat krepaté vlasy a zlepšit jejich vzhled.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Co dělat, když nic nepomáhá?

Přemýšleli jste někdy, proč jsou některé metody na krepaté vlasy tak účinné a jiné vůbec? Pravdou je, že každé vlasy jsou jedinečné a co funguje pro jednoho, nemusí nutně fungovat pro druhého. Pokud jste vyzkoušeli všechny rady a stále bojujete s krepatými vlasy, může být čas navštívit profesionálního kadeřníka. Profesionálové mají přístup k pokročilým technikám a produktům, které mohou poskytnout dlouhodobější řešení.

Profesionální ošetření

Keratinové ošetření je jedním z nejoblíbenějších profesionálních ošetření pro krepaté vlasy. Keratin je protein, který přirozeně posiluje vlasy a zlepšuje jejich strukturu. Toto ošetření pomáhá vyhladit vlasy a snižuje krepatění až na několik měsíců. Japonské narovnávání je chemický proces, který trvale narovnává vlasy. Toto ošetření je ideální pro ty, kteří chtějí dlouhodobě hladké a rovné vlasy bez nutnosti každodenního žehlení. Botox pro vlasy je novější metoda, která obnovuje a regeneruje vlasy bez použití škodlivých chemikálií. Tento proces vyhlazuje vlasy, dodává jim lesk a zlepšuje jejich celkový vzhled. Tyto profesionální metody mohou výrazně zlepšit stav krepatých vlasů a poskytnout dlouhodobé výsledky. Každá z těchto metod nabízí specifické výhody a může být přizpůsobena individuálním potřebám vašich vlasů, čímž pomáhá dosáhnout hladkých a zdravých vlasů.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Krepaté vlasy mohou být výzvou, ale s správnými technikami a produkty je možné dosáhnout krásných a zdravých vlasů. Hydratace, správná péče a výběr vhodných stylingových produktů jsou klíčem k úspěchu. Pokud dáváte přednost přírodním metodám, domácí recepty mohou nabídnout účinnou alternativu. A pokud vše ostatní selže, neváhejte se obrátit na profesionála, který vám může nabídnout řešení šitá na míru vašim potřebám.

Pamatujte, že každý den s krepatými vlasy je novou příležitostí naučit se něco nového o svých vlasech a jak se o ně správně starat. S trochou trpělivosti a experimentování najdete tu nejlepší péči pro své krepaté vlasy a budete se cítit skvěle v každé situaci.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist