facebook
Limitovaná akce! Při nákupu produktů Nobilis Tilia v hodnotě 800 Kč získáte 1x Nobilis Tilia Aroma olej Osvěžující 10 ml v hodnotě 149 Kč
Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Jak třídit odpad

Chtěli byste žít více ekologicky a udělat něco pro životní prostředí tříděním odpadu, ale nevíte si rady? Připravili jsme pro vás čtyři jednoduché tipy, které vám mohou být nápomocné.

Oddělené nádoby v domácnosti

Akumulace odpadu může být v běžné domácnosti velmi intenzivní, a proto je velmi dobrým krokem vytvoření speciálních nádob pro jednotlivé druhy. Vynášet odpad zvlášť po každém dni by bylo zbytečné náročné a neefektivní. Pro skladování můžete využít nádoby přímo určené k těmto účelům nebo vsadit na improvizaci a vytvořit si vlastní. Skvělým a úsporným řešením jsou například papírové tašky nebo banánové krabice. Ideální je pak samozřejmě umístění do prostorů, kde odpad nebude na očích.

Pravidelné vynášení

I přesto, že díky výše zmíněné metodě můžete ušetřit spoustu času s vynášením, samozřejmě s ním musíte počítat. Zbytky jídel na obalech nebo i další procesy mohou vést ke kontaminaci, a proto je nutné odpad vynášet minimálně jednou za týden. Kontejnery by měly být k dispozici v každé obydlené oblasti a běžně do nich můžete třídit sklo, papír a plast.

Bioodpad

Speciální kategorii odpadu tvoří tak zvaný bioodpad. Pokud bydlíte v domě s vlastní zahradou, máte díky vlastnímu kompostu napůl vyhráno. Ve městech jsou zase pro třízení biologického odpadu k dispozici speciální popelnice.

Elektronika, baterie a další

Speciální kategorii tvoří také nefunkční nebo stará elektronika či baterie. I pro tento odpad jsou na mnoha místech přiděleny speciální kontejnery. Zároveň je také možné likvidovat tento odpad i odvozem na sběrné dvory.


Kategorie
Top TOPlist