facebook
Akce s WELEDA! K nákupu čistícího oleje a gelu Weleda získáte čistící tonikum zdarma. Produkt bude k objednávce přidán automaticky. Weleda.
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Domácí náhrady lubrikantů, které možná máte ve své kuchyni

Co použít místo lubrikantu?

Lubrikanty jsou dnes běžnou součástí intimního života mnoha lidí. Zajišťují pohodlí, zvyšují potěšení a snižují tření při sexuálních aktivitách. Co ale dělat, když žádný lubrikační gel není po ruce, nebo pokud hledáte přírodnější a zdravější alternativy? Tento článek vám pomůže zjistit, čím nahradit lubrikační gel, a nabídne vám různé možnosti, co použít místo lubrikantu, které mohou být nejen účinné, ale také šetrné k vašemu tělu.

Proč hledat alternativy lubrikantu?

Komerčně dostupné lubrikační gely jsou často vyráběny na bázi chemických látek, které mohou obsahovat parabeny, glycerin nebo umělé vůně. Tyto látky mohou u citlivějších osob způsobit podráždění pokožky nebo narušit přirozenou vaginální mikroflóru. Hledání přírodních alternativ je tedy nejen otázkou komfortu, ale také zdraví.

Někdy může být také důvodem absence komerčního gelu příležitostný nedostatek nebo touha po tom, využít to, co máte právě doma. Domácí lubrikant může být snadno vytvořen z ingrediencí, které jsou běžně dostupné, a zároveň bezpečné.

Kokosový olej

Jednou z nejoblíbenějších odpovědí na otázku co použít místo lubrikantu je kokosový olej. Tento přírodní olej, známý pro své hydratační a antibakteriální vlastnosti, je vynikající volbou pro intimní použití. Jeho jemná textura a příjemná vůně z něj dělají jednu z nejoblíbenějších alternativ lubrikačních gelů.

Kokosový olej nejen že poskytuje hladký a dlouhotrvající efekt, ale také zanechává pokožku hydratovanou a chráněnou před podrážděním. Jednou z jeho výhod je také to, že neobsahuje žádné chemické přísady, které by mohly narušit rovnováhu vaginálního prostředí. Nicméně je třeba pamatovat na to, že kokosový olej není kompatibilní s latexovými kondomy, protože může latex rozložit a tím snížit jeho účinnost.

Aloe vera gel

Další výbornou odpovědí na otázku čím nahradit lubrikant je aloe vera gel. Tento gel, získávaný z listů rostliny aloe vera, je oblíbený pro své zklidňující a hydratační účinky. Vzhledem k tomu, že je z velké části tvořen vodou, poskytuje jemné a příjemné klouzání, aniž by zanechal mastný film.

Aloe vera gel je navíc skvělou volbou pro ty, kteří mají citlivou pokožku, a lze jej použít i s kondomy, což z něj činí bezpečnější alternativu oproti olejům. Pokud hledáte co použít místo lubrikačního gelu, aloe vera je nejen bezpečná, ale i snadno dostupná. Je však důležité vybírat si čistý gel bez přidaných chemikálií nebo vonných složek.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Olivový olej

Když se ptáte, čím nahradit lubrikační gel, mnoho lidí vám doporučí olivový olej. Tento univerzální olej, běžně používaný v kuchyni, je skvělým lubrikantem díky své bohaté a hladké textuře. Olivový olej je výborný domácí lubrikant, který je snadno dostupný a přirozeně hydratuje pokožku.

I přes své výhody má olivový olej své nevýhody. Stejně jako kokosový olej není kompatibilní s latexovými kondomy a může narušit jejich strukturu. Pokud tedy plánujete použít kondomy, měli byste se olivovému oleji vyhnout. Navíc, někteří lidé mohou být citliví na olivový olej, což může způsobit podráždění pokožky.

Co použít místo lubrikačního gelu, když chcete být kreativní?

Pokud vám oleje nevyhovují, existují i další možnosti, co použít místo lubrikantu. Mezi další přírodní alternativy patří například bambucké máslo nebo kakaové máslo. Tyto tuky jsou pevné při pokojové teplotě, ale při zahřátí se rychle roztékají, čímž poskytují jemné a kluzké mazání. Stejně jako u olejů je však potřeba dávat pozor na to, aby nebyly používány s latexovými kondomy.

Pokud máte doma glycerin, můžete si vytvořit domácí lubrikant smícháním glycerinu s trochou vody. Glycerin je běžně používanou složkou v komerčních lubrikantech a je bezpečný pro použití na pokožce. Tento jednoduchý domácí lubrikant je jemný a hydratační, přičemž nabízí snadnou přípravu s minimem ingrediencí.

Proč se vyhnout nevhodným náhradám?

Ačkoli se může zdát, že skoro cokoli kluzkého může fungovat jako lubrikant, některé látky by měly být zcela vyloučeny. Například mléčné výrobky, produkty na bázi petroleje (vazelína) nebo tělové krémy nejsou vhodné jako náhrada lubrikantu. Tyto látky mohou narušit přirozené pH vaginy, způsobit infekce nebo vést k poškození kondomů.

Zároveň je třeba se vyhnout jakýmkoli látkám obsahujícím cukr, například medu, protože cukr podporuje růst kvasinek a může způsobit kvasinkové infekce. Proto je důležité při výběru domácího lubrikantu pečlivě zvolit suroviny, které jsou bezpečné pro intimní použití.

Výběr správné náhrady lubrikantu závisí na vašich osobních preferencích, dostupných surovinách a na tom, jaké účinky hledáte. Přírodní oleje jako kokosový nebo olivový mohou být skvělými možnostmi, pokud nepoužíváte latexové kondomy. Na druhou stranu je například aloe vera gel vynikající volbou, pokud hledáte bezpečnou a vodou založenou alternativu.

Pamatujte, že na otázku co použít místo lubrikačního gelu neexistuje univerzální odpověď. Každá varianta má své výhody i omezení, a proto je důležité pečlivě zvolit náhradu, která bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist