facebook
Akce s WELEDA! K nákupu čistícího oleje a gelu Weleda získáte čistící tonikum zdarma. Produkt bude k objednávce přidán automaticky. Weleda.
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Squalane dlouhodobě pomáhá udržet vaši pleť svěží a mladistvou

Squalane - elixír mládí a hydratace pro každou pleť

Svět péče o pleť je plný složek, které slibují dokonalou hydrataci, omlazení a zklidnění pleti. Jednou z nejdiskutovanějších ingrediencí posledních let je squalane – přírodní lipid, který se stal základem mnoha kosmetických produktů. Pokud vás zajímá, co je to squalane a proč byste ho měli zahrnout do své denní rutiny péče o pleť, čtěte dál!

Co je squalane a odkud pochází?

Squalane je hydrogenovaný derivát skvalenu, což je látka přirozeně produkovaná naším tělem. Skvalen se nachází v našich kožních buňkách a je zásadní pro udržení hydratace a ochranu před škodlivými vlivy prostředí. Bohužel, jak stárneme, přirozená produkce skvalenu klesá, což může vést k dehydrataci a ztrátě elasticity pokožky. Naštěstí, právě zde přichází na řadu squalane.

I když skvalen v surové formě není příliš stabilní, hydrogenací se přeměňuje na squalane, který je mnohem stabilnější a odolnější vůči oxidaci. Zatímco původní skvalen se extrahoval především z jater žraloků, moderní kosmetický průmysl dnes většinou získává squalane z rostlinných zdrojů, jako je olivový olej, rýžové otruby nebo cukrová třtina. Tento krok je nejen udržitelnější, ale také eticky zodpovědnější.

Proč je squalane ideální pro péči o pleť?

Squalane má jedinečné vlastnosti, které ho činí ideálním pro všechny typy pleti – od suché, přes citlivou, až po mastnou. Je to lehký, nekomedogenní olej, což znamená, že neucpává póry a nezpůsobuje akné. Na rozdíl od jiných olejů, které mohou na pleti zanechat mastný film, se squalane rychle vstřebává a zanechává pleť jemnou a hladkou.

Jednou z hlavních výhod squalanu je jeho schopnost hluboké hydratace. Funguje jako přirozený zvlhčovač, který uzamyká vlhkost v pokožce a chrání ji před ztrátou vody. Díky tomu může pravidelné používání squalanu pomoci zlepšit pružnost pokožky, zmírnit suché oblasti a celkově zlepšit texturu pleti.

Antioxidantní účinky squalanu

Kromě hydratačních vlastností je squalane také silným antioxidantem. To znamená, že pomáhá bojovat proti volným radikálům – molekulám, které mohou poškodit pokožku a přispět k předčasnému stárnutí. Každodenní vystavení slunci, znečištění a dalším škodlivým vlivům prostředí může oslabit přirozenou bariéru pokožky. Squalane tuto bariéru nejen posiluje, ale také ji chrání před dalším poškozením.

Antioxidantní účinky squalanu mohou být prospěšné zejména pro lidi, kteří se chtějí chránit před známkami stárnutí, jako jsou jemné vrásky a pigmentové skvrny. Pravidelné používání produktů obsahujících squalane může vést k mladistvější, zdravě vypadající pleti.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Jak zahrnout squalane do své skincare rutiny?

Jedním z nejlepších způsobů, jak začlenit squalane do své každodenní péče o pleť, je použít ho jako poslední krok v rutinní hydrataci. Po očištění a tonizaci pleti můžete nanést několik kapek squalanu na obličej a jemně ho vmasírovat. Díky své lehkosti je vhodný jak pro ranní, tak večerní použití.

Pro ty, kteří preferují víceúčelové produkty, je squalane ideálním pomocníkem. Můžete ho použít nejen na obličej, ale i na vlasy nebo suché lokty, kolena či jiná místa na těle, která potřebují extra dávku hydratace. Někteří lidé ho také používají jako sérum pod oční krém, protože je dostatečně jemný pro použití na citlivé partie okolo očí.

Pro koho je squalane vhodný?

Squalane je velmi univerzální a vhodný pro všechny typy pleti, včetně mastné a aknózní. Na rozdíl od mnoha jiných olejů nezpůsobuje tvorbu komedonů a naopak může pomoci regulovat produkci kožního mazu. Pro lidi s citlivou pokožkou, která je náchylná k zarudnutí či podráždění, je squalane skvělou volbou, zejména díky svým zklidňujícím účinkům.

Jeho výhody ocení také ti, kteří mají problémy s dehydratovanou pletí. Squalane pomáhá obnovovat přirozenou hydrataci pokožky a přispívá k jejímu vyživení bez zatížení nebo pocitu mastnoty. Pokud bojujete se suchými skvrnami, nerovnou texturou nebo ztrátou elasticity, squalane by mohl být klíčovou složkou, kterou vaše pleť potřebuje.

Proč je squalane lepší než jiné oleje?

Zatímco mnoho hydratačních olejů může zanechávat pleť mastnou nebo těžkou, squalane je extrémně lehký a bez zápachu. Je to přirozeně stabilní složka, která nevytváří žluknutí a není citlivá na oxidaci, což z něj činí dlouhodobě udržitelný produkt v péči o pleť.

Oproti tradičním rostlinným olejům je squalane hypoalergenní, což znamená, že je velmi dobře snášen i u těch nejcitlivějších typů pleti. Jeho chemická struktura je velmi podobná přirozeným lipidům v naší pokožce, což mu umožňuje bezproblémovou integraci do naší kožní bariéry.

Pokud hledáte přirozený, účinný a univerzální prostředek pro hydrataci, ochranu a regeneraci pleti, squalane je tím pravým elixírem. Jeho jemná, nekomedogenní povaha ho činí ideálním pro všechny typy pleti. Za zmínku také stojí jeho hydratační a antioxidační účinky, jež z něj dělají základní složku v boji proti známkám stárnutí. Ať už squalane používáte jako součást denní či noční péče, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat – vaše pleť bude jemnější, hydratovanější a viditelně zdravější.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist