facebook
Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Jak pečovat o pleť v létě

V létě je naše pleť namáhána zvýšeným horkem, větrem a mořskou solí. Více se potí a prudké slunce vysouší pokožku, na které se pak objevují vrásky. Poradíme vám pár triků, jak zažít skvělé léto se svěží pletí.

Nadměrné slunění pleti neprospívá

Chraňte svůj obličej a dekolt před sluncem. UV záření pleť opaluje a vytahuje kožní barvivo melanin z pokožky. Působí však také tak, že vysušuje pokožku a z toho vznikají vrásky. Používejte ochranné krémy s vysokým SPF faktorem a sluňte se jen mimo polední parno. Ideální je nejít na slunce od 11:00 do 14:00 a raději se schovat ve stínu. Krémy a tělová mléka s mrkvovým či rakytníkovým olejem obsahují betakaroten, který napomáhá k tvorbě barviva v pokožce a tím zamezuje jejímu nadměrnému spálení a vysoušení. Používejte také kosmetiku po opalování s obsahem panthenolu, který působí regeneračně.

Hydratace pokožky

Dbejte na správnou hydrataci pleti. Používejte hydratační krémy a fluidy s aloe vera a tělové emulze s kyselinou hyaluronovou, kolagenem nebo ureou. Z přírodní kosmetiky prospívá pleti okurka a minerální voda. Pro obličej je zdravé pravidelné omývání studenou vodou, která prokrví a prozáří pokožku. Navíc vás to nastartuje pro nový den a budete se cítit svěží.

Výživa a péče

V létě je nepříjemné obličej a tělo promašťovat hustými krémy, protože se drží na kůži a způsobují zvýšenou potivost. Pro zachování svěží a nestárnoucí pleti jsou však oleje obsažené v krémech důležité. Nezanedbávejte se alespoň večer nebo ráno, kdy není takové horko. Namažte si obličej a dekolt krémy s obsahy výživných proteinů nebo olejů. Existují sušší oleje, jako třeba hroznový, růžový, kokosový, mandlový nebo meruňkový, které se rychle vsakují. Malinový olej obsahuje malé množství SPF ochrany a je rovněž vhodný v letních měsících.

Čištění pleti

V létě je pleť vystavena vlivům počasí a ty způsobují zvýšenou produkci kožního mazu. Ucpává póry a vytváří akné i záněty. Proto je potřeba pleť pravidelně čistit. Velmi účinné jsou přípravky s obsahem aktivního uhlí, jíly nebo s bahnem z mrtvého moře. Protizánětlivě působí taktéž krémy s obsahem konopí nebo tea tree olejem. Důležitý je pravidelný peeling, který zbaví pleť odumřelých buněk. Je zjemněná a viditelně omlazená. Stačí jednou týdně nanést peelingový krém a krouživými pohyby vyčistit pleť.

Masky a přírodní prostředky

Léto je ta pravá doba pro přírodní kosmetiku. Heřmánek a měsíček nebo levandule působí protizánětlivě a příznivě na pokožku. Připravte si třeba odvar z bylinek nebo pleťovou masku. Na tu se hodí jogurt, med, banán, ovesné vločky, avokádo, citronová šťáva, kurkuma nebo i káva. Příjemné jsou také květové vody, růžová nebo mátová s malým obsahem mentolu, která pleť skvěle ochladí. Můžete využít i chladivé spreje nebo gely po opalování.


Kategorie
Top TOPlist