facebook
Akce! Právě teď sleva 10% na všechny produkty Nobilis Tilia.
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Rady a tipy, jak odbarvit vlasy bezpečně a efektivně

Jak zesvětlit vlasy?

Zesvětlení vlasů je jedním z nejpopulárnějších způsobů, jak změnit svůj vzhled a získat svěží letní look. Mnoho lidí však čelí otázce, jak zesvětlit vlasy nebo jak stáhnout barvu z vlasů bezpečně a účinně, zvláště pokud chtějí tento proces provést doma. Pokud přemýšlíte, jak odbarvit vlasy doma, přinášíme vám podrobného průvodce, který vás krok za krokem provede tímto procesem.

Zesvětlení vlasů může být poměrně jednoduché, pokud víte, co děláte, ale i tento proces má svá pravidla. Je důležité mít na paměti nejen správné produkty, ale také následnou péči o vlasy, která je klíčová pro jejich zdraví a vitalitu. Přečtěte si, jak bezpečně zesvětlit vlasy a jak stáhnout barvu z vlasů, aby se váš účes nestal noční můrou.

Proč zesvětlit vlasy a jaký postup zvolit?

Touha po světlých vlasech může mít různé důvody. Někteří lidé touží po zářivější barvě, jiní chtějí odstranit starou barvu z vlasů a vrátit se ke své přirozené nebo vyzkoušet něco zcela nového. Ať už je váš důvod jakýkoli, je důležité pochopit, jak zesvětlit vlasy tak, aby nedošlo k jejich poškození.

Odbarvování vlasů je proces, při kterém se přirozený pigment ve vlasech rozkládá pomocí chemikálií, což umožňuje jejich zesvětlení. Tento proces může být velmi účinný, ale zároveň je agresivní pro strukturu vlasů. Proto je důležité zvolit vhodné produkty a postupovat s opatrností.

Základní otázkou, kterou si před odbarvováním musíte položit, je, jak moc chcete vlasy zesvětlit. Pokud chcete dosáhnout pouze lehkého zesvětlení, mohou stačit přírodní metody nebo jemné zesvětlovací šampony. Pokud však chcete dosáhnout výraznějšího výsledku, například přechod z tmavé barvy na platinovou blond, bude nutné použít silnější odbarvovací produkty.

Jak stáhnout barvu z vlasů?

Pokud jste již své vlasy barvili a chcete změnit barvu, budete pravděpodobně řešit otázku, jak stáhnout barvu z vlasů. Tento proces není zcela totožný s klasickým zesvětlováním, protože stahování barvy vyžaduje odstranění předchozího barviva. Existují různé způsoby, díky kterým lze stáhnout barvu z vlasů, a volba metody závisí na tom, jaké výsledky chcete dosáhnout.

Speciální přípravky určené na stahování barvy z vlasů jsou navrženy tak, aby jemně odstranily staré barvivo, aniž by výrazně poškodily strukturu vlasu. Tyto produkty pracují na bázi chemického procesu, který rozkládá molekuly barviva a umožňuje jejich vyplavení. Tento proces je však potřeba provádět velmi opatrně, protože agresivní chemikálie mohou vlasy oslabit, zejména pokud byly již dříve ošetřovány.

Pokud chcete zesvětlit vlasy, které byly tmavě barvené, stahování barvy může být prvním krokem k tomu, aby byly připraveny na další zesvětlení. Mnoho žen i mužů volí tuto metodu před tím, než přejdou na odbarvování vlasů, aby se předešlo nechtěným oranžovým nebo červeným tónům, které mohou vzniknout při aplikaci silnějších odbarvovačů na tmavou barvu.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Jak zesvětlit vlasy doma?

Zesvětlení vlasů doma je výzva, která může přinést skvělé výsledky, pokud budete postupovat pečlivě. Než začnete přemýšlet nad tím, jak zesvětlit vlasy, je důležité pochopit základní proces. Zesvětlování vlasů zahrnuje použití odbarvovače, který chemicky naruší pigmenty ve vlasech a tím je zesvětlí.

  1. Výběr správného produktu: Na trhu najdete širokou škálu produktů, které vám mohou pomoci dosáhnout požadovaného zesvětlení. Od jemných zesvětlovacích šamponů až po silné odbarvovací směsi. Pokud si nejste jisti, jaký produkt zvolit, doporučujeme začít s jemnějšími variantami, abyste mohli sledovat, jak vlasy na zesvětlování reagují. Pokud chcete výrazně změnit barvu, například z tmavě hnědé na světlou blond, sáhněte po silnějším odbarvovači.

  2. Správná aplikace: Jakmile máte správný produkt, je důležité dodržet pokyny uvedené na obalu. Odbarvování vlasů doma vyžaduje přesné načasování a správnou techniku aplikace. Před samotným nanesením odbarvovače je dobré provést test na malé části vlasů, abyste zjistili, jak budou reagovat a zda nedojde k nežádoucímu podráždění pokožky nebo k alergické reakci.

  3. Hydratace a ochrana: Zesvětlování vlasů může být náročné, proto je důležité myslet na jejich ochranu během procesu. Použití hydratačních masek nebo olejů před zesvětlováním může pomoci chránit vlasy před poškozením. Nezapomeňte na správnou péči o vlasy i po zesvětlení, kdy jsou vlasy často suché a lámavé. Vyberte si šampony a kondicionéry, které jsou určeny přímo pro odbarvené vlasy.

Přírodní metody zesvětlování vlasů

Pokud vás zajímá, jak zesvětlit vlasy bez chemických přípravků, existují i přírodní metody, které mohou nabídnout jemnější alternativu. Tyto metody nejsou tak účinné jako klasické odbarvovače, ale mohou dodat vlasům přirozené zesvětlení, zejména pokud máte světlé vlasy.

  • Citrónová šťáva: Jednou z nejoblíbenějších přírodních metod je použití citrónové šťávy. Kyselina citronová působí jako přírodní zesvětlovač, který dokáže vlasy zesvětlit zejména při vystavení slunečnímu záření. Stačí nanést šťávu z citronu na vlhké vlasy a nechat ji působit na slunci.

  • Heřmánek: Heřmánkový čaj je dalším oblíbeným prostředkem pro jemné zesvětlení vlasů. Pravidelné oplachování vlasů heřmánkovým čajem může postupně zesvětlit přirozenou barvu a dodat vlasům zlatavý odstín.

Bezpečnost je při zesvětlování vlasů klíčová. Pokud plánujete odbarvování vlasů doma, je třeba dbát na několik zásad, které vám pomohou minimalizovat riziko poškození vlasů. Především dodržujte pokyny na produktech a nikdy nepřekračujte doporučený čas působení. Při prvním pokusu o zesvětlení buďte opatrní a nechte vlasy mezi aplikacemi odpočinout.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist