facebook
Akce! Ke každým 3 koupeným tyčinkám Bombus Crunchy Protein získáte 1 tyčinku Crunchy Protein zdarma!
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Jak shilajit zvyšuje energii a zlepšuje zdraví

Přírodní zázrak Shilajit

Shilajit je přírodní látka, která se vyskytuje převážně v pohořích Himalájí. Tato unikátní pryskyřice, která má tmavě hnědou až černou barvu, je výsledkem pomalého rozkladu rostlinné hmoty v kombinaci s minerály po tisíce let. Shilajit je známý svou bohatostí na minerály, kyseliny fulvové a huminové, které přispívají k jeho léčivým vlastnostem. Ve světě ajurvédy je považován za "božský nektar", který posiluje zdraví a dlouhověkost.

Historie Shilajitu

Historie shilajitu sahá tisíce let zpátky, až do doby starověké Indie a Číny, kde byl používán jako součást tradiční medicíny. První zmínky o něm lze nalézt ve starověkých textech ajurvédy, kde je popisován jako „ničitel slabostí" a „dobyvatel hor". Byl také využíván ve starověké tibetské a perské medicíně. Významné osobnosti těchto dob, včetně králů a duchovních vůdců, užívali shilajit k podpoře svého fyzického i duševního zdraví.

Benefity Shilajitu

Shilajit je známý svými adaptogenními vlastnostmi, které pomáhají tělu lépe se vyrovnat se stresem a únavou. Pomáhá zlepšovat energetickou hladinu a podporuje fyzickou výdrž. Výzkumy naznačují, že shilajit může mít pozitivní vliv na kognitivní funkce, včetně paměti a koncentrace. Kyselina fulvová, která je v shilajitu hojně zastoupena, má silné antioxidační vlastnosti, které chrání mozkové buňky před poškozením. Díky svému bohatému obsahu minerálů a antioxidantů podporuje imunitní systém a pomáhá tělu bránit se proti různým onemocněním.

Pro ty, kteří hledají způsob, jak posílit své kosti, může být shilajit ideálním doplňkem stravy. Obsahuje vysoké množství minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví kostí. Pravidelné užívání může přispět k prevenci osteoporózy a dalších kostních onemocnění. Kyseliny huminové v shilajitu podporují detoxikaci těla, odstraňují těžké kovy a jiné toxiny, čímž přispívají k celkové čistotě organismu.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Jak připravit Shilajit

Příprava shilajitu je jednoduchá a lze ji provést několika způsoby. Nejčastěji se užívá v podobě pryskyřice nebo prášku, který se rozpouští ve vodě, mléce nebo bylinném čaji. Dávkování se může lišit podle konkrétního produktu a individuálních potřeb, ale obvykle se doporučuje začínat s menšími dávkami a postupně zvyšovat podle tolerance těla.

Pokud používáte shilajit ve formě pryskyřice, stačí vzít malý kousek (asi velikosti zrnka rýže) a rozpustit ho v teplé vodě nebo mléce. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí, a poté vypijte. Tento způsob přípravy je velmi jednoduchý a rychlý. V případě shilajitového prášku jej můžete snadno smíchat s teplou vodou, čajem nebo džusem. Doporučená dávka je obvykle mezi 300 až 500 mg denně, ale může se lišit podle konkrétního produktu.

Proč užívat Shilajit?

Existuje mnoho důvodů, proč byste měli zvážit užívání shilajitu jako součásti svého každodenního režimu. Kromě výše zmíněných benefitů, jako je zvýšení energie, podpora mozkových funkcí a posílení imunitního systému, má shilajit i další pozitivní účinky na tělo a mysl. Pro sportovce a fyzicky aktivní jedince může být skvělým doplňkem pro zlepšení výkonu a rychlejší regeneraci po náročném tréninku. Díky svým adaptogenním vlastnostem pomáhá tělu lépe se vyrovnat s fyzickým a psychickým stresem, což je klíčové pro optimální výkon.

Lidé, kteří trpí chronickou únavou nebo nízkou energetickou hladinou, mohou najít v shilajitu účinný prostředek pro zlepšení svého stavu. Jeho pravidelné užívání může vést k trvalému zvýšení energie a snížení pocitů vyčerpání. Navíc, díky svým detoxikačním vlastnostem, pomáhá čistit tělo od škodlivých látek, což může vést k celkovému zlepšení zdravotního stavu a pohody.

V oblasti duševního zdraví je shilajit ceněn pro své schopnosti zlepšovat náladu a snižovat úzkost. Jeho antioxidační vlastnosti chrání mozkové buňky před poškozením, což může mít pozitivní vliv na kognitivní funkce a celkovou duševní jasnost. Dalším důležitým aspektem je podpora hormonální rovnováhy. Shilajit může pomoci regulovat hladiny hormonů, což je zvláště užitečné pro ženy trpící hormonálními nerovnováhami nebo pro muže s nízkou hladinou testosteronu. Jeho účinky na hormonální systém mohou přispět k lepšímu celkovému zdraví a pohodě.

Shilajit je skutečným darem přírody, který nabízí široké spektrum zdravotních benefitů. Jeho historie sahá tisíce let zpátky a jeho účinky jsou podporovány nejen tradičními poznatky, ale i moderním vědeckým výzkumem. Ať už hledáte způsob, jak zvýšit svou energii, zlepšit kognitivní funkce, posílit imunitní systém nebo podpořit zdraví kostí, shilajit může být tou správnou volbou. Jeho jednoduchá příprava a široké spektrum účinků z něj činí ideální doplněk pro každodenní užívání.

Zařaďte shilajit do svého života a objevte sílu tohoto přírodního zázraku, který může přinést zdraví a vitalitu vašemu tělu i mysli.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist