facebook
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Přírodní opalovací krémy pro zdravou a krásnou pokožku

Léto je obdobím, kdy si mnozí z nás vychutnávají sluneční paprsky a venkovní aktivity. Slunce nám sice dodává vitamin D a zlepšuje náladu, ale nadměrné vystavení může být velmi nebezpečné. Použití opalovacího krému je proto nezbytné pro ochranu pokožky před škodlivými UV paprsky, které mohou způsobit spáleniny, předčasné stárnutí nebo dokonce rakovinu kůže. V poslední době se stále více lidí obrací k přírodním opalovacím krémům, které nabízejí účinnou ochranu bez chemikálií. Pojďme se podívat na výhody přírodních opalovacích krémů a na jejich složení.

Výhody přírodních opalovacích krémů

Přírodní opalovací krémy jsou oblíbené díky své šetrnosti k pokožce i životnímu prostředí. Hlavní výhodou těchto krémů je absence syntetických chemikálií, které mohou dráždit citlivou pokožku nebo způsobovat alergické reakce. Minerální filtry, jako oxid zinečnatý a oxid titaničitý, vytvářejí na pokožce fyzickou bariéru, která odráží a rozptyluje UV záření. Tyto minerály zůstávají na povrchu pokožky, čímž minimalizují riziko podráždění, na rozdíl od chemických filtrů, které pronikají do pokožky a absorbují UV paprsky.

Složení přírodních opalovacích krémů

Přírodní opalovací krémy se pyšní širokou škálou přírodních složek, které nejen chrání pokožku před sluncem, ale také ji vyživují a hydratují. Mezi těmito složkami najdeme rostlinné oleje, jako je kokosový, jojobový či mandlový, které mají hydratační a zklidňující účinky. Aloe vera je známá svými hojivými účinky a je ideální pro citlivou pokožku. Extrakt ze zeleného čaje, silný antioxidant, pomáhá chránit pokožku před volnými radikály způsobenými UV zářením, a bambucké máslo, bohaté na vitamíny a mastné kyseliny, poskytuje hloubkovou hydrataci.

SPF a přírodní opalovací krémy

SPF, tedy Sun Protection Factor, měří, jak dobře opalovací krém chrání pokožku před UVB paprsky, které jsou hlavní příčinou spálenin. Přírodní opalovací krémy nabízejí různé hodnoty SPF, obvykle od SPF 15 až po SPF 50. Vyšší SPF poskytuje vyšší ochranu, ale žádný opalovací krém neposkytuje 100% ochranu. Pro optimální ochranu je důležité aplikovat dostatečné množství krému a opakovaně ho nanášet každé dvě hodiny, zejména po koupání nebo pocení. Přírodní opalovací krémy jsou často voděodolné, což je další výhodou pro ty, kteří tráví hodně času ve vodě nebo na sportovních aktivitách.

Krémy s repelentním účinkem

Některé přírodní opalovací krémy obsahují také repelentní složky, které odpuzují hmyz. Tyto produkty jsou ideální pro venkovní aktivity, jako jsou pěší túry, kempování nebo pikniky, kde hmyz může být velmi obtěžující. Repelentní složky, jako citronelový nebo eukalyptový olej, jsou bezpečné a efektivní, což znamená, že můžete chránit svou pokožku před sluncem i hmyzem zároveň.

Opalovací krémy vhodné pro děti

Přírodní opalovací krémy jsou vhodné i pro děti, dokonce i pro ty nejmenší od šesti měsíců. Dětská pokožka je velmi citlivá a náchylná k podráždění, proto je důležité vybrat opalovací krém, který neobsahuje žádné dráždivé chemikálie. Přírodní složky, jako oxid zinečnatý, aloe vera a kokosový olej, poskytují jemnou, ale účinnou ochranu. Tyto krémy často neobsahují vůně ani barviva, což ještě více snižuje riziko podráždění.

Krémy a séra na podporu opálení

Pro ty, kteří touží po přirozeném opálení, je dobrou zprávou, že existují speciální přírodní produkty, které podporují proces opalování. Tyto krémy a séra často obsahují složky jako beta-karoten, extrakt z mrkve nebo olej z ořechů, které podporují produkci melaninu v pokožce. Melanin je pigment, který dává pokožce barvu a poskytuje přirozenou ochranu proti UV záření. Používání těchto produktů může pomoci dosáhnout rovnoměrného a zdravého opálení, zatímco stále poskytuje ochranu proti škodlivým slunečním paprskům.

Minerální pigmenty a filtry jsou klíčovými složkami pro přírodní opalovací krémy. Oxid zinečnatý a oxid titaničitý nejen chrání pokožku před UV zářením, ale také jí dodávají lehký tón, který může působit jako lehký make-up. Tento efekt je zvláště oblíbený u žen, které hledají multifunkční produkt, který nejen chrání, ale i zkrášluje.

Různé formy opalovacích krémů

Přírodní opalovací krémy jsou dostupné v různých formách, což umožňuje každému najít tu nejlepší variantu podle svých individuálních potřeb a preferencí. Nejčastějšími formami jsou krémy, mléka, spreje a tyčinky. Krém je klasická forma, která se snadno aplikuje a rovnoměrně roztírá, což je ideální pro každodenní použití. Mléko má lehčí konzistenci než krém, rychle se vstřebává a nezanechává mastný film, což je vhodné pro obzvláště citlivou pokožku. Sprej je praktická forma pro rychlou a snadnou aplikaci, ideální pro děti a aktivní jedince. Tyčinka je kompaktní a snadno přenosná, vhodná pro cílenou aplikaci na obličej a další citlivé oblasti.

Přírodní opalovací krémy představují zdravou a efektivní alternativu k tradičním chemickým opalovacím produktům. Nabízejí širokospektrální ochranu díky minerálním filtrům, které jsou šetrné k pokožce i životnímu prostředí. Díky přidaným přírodním složkám nejen chrání, ale také vyživují a hydratují pokožku. Ať už hledáte krém pro děti, produkt s repelentním účinkem nebo sérum na podporu opálení, na trhu je nabízena široká škála přírodních opalovacích krémů, které určitě naplní vaše potřeby a preference. Výběrem přírodního opalovacího krému nejen chráníte svou pokožku, ale také přispíváte k udržitelnému a zdravějšímu životnímu stylu.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist