facebook
Akce s WELEDA! K nákupu čistícího oleje a gelu Weleda získáte čistící tonikum zdarma. Produkt bude k objednávce přidán automaticky. Weleda.
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Vyzkoušejte chemický peeling doma a omládněte

Chemický peeling doma

Dnes se stále více lidí zajímá o profesionální ošetření pleti, které lze provést v pohodlí domova. Jedním z nejpopulárnějších trendů v oblasti domácí péče o pleť je chemický peeling . Tento typ peelingu může vaši pleť nejen zregenerovat a omladit, ale také přinést profesionální výsledky, pokud se provádí správně. Jaké jsou ale výhody a rizika této procedury a na co si dát pozor, abyste si doma neublížili?

Co je chemický peeling a jak funguje?

Chemický peeling je metoda, která využívá různé typy kyselin k odstranění odumřelých buněk z povrchu pokožky. Kyseliny jemně narušují vrchní vrstvy kůže, což stimuluje regeneraci a tvorbu nových buněk. Tento proces má za následek hladší, jemnější a zářivější pleť. Kromě toho peeling pomáhá snižovat výskyt pigmentových skvrn, zmírňuje akné a vyhlazuje jemné vrásky.

I když se chemický peeling obvykle provádí v kosmetických salonech nebo u dermatologů, existuje možnost provádět chemický peeling doma pomocí produktů dostupných na trhu. Tyto produkty jsou navrženy tak, aby byly bezpečné pro domácí použití, ale zároveň je důležité dbát na správné použití a předejít případným komplikacím.

Výběr správného peelingu pro domácí použití

Existuje několik druhů kyselin, které se používají v chemických peelinzích. Každý typ kyseliny má jiný účinek na pleť, proto je důležité zvolit ten správný podle typu pleti a jejích potřeb.

  • AHA kyseliny (alfa-hydroxykyseliny) jsou skvělé pro suchou a zralou pleť. Pomáhají hydratovat a vyhlazovat jemné vrásky. Jsou také ideální pro odstranění pigmentových skvrn.
  • BHA kyseliny (beta-hydroxykyseliny) jsou rozpustné v tucích a pronikají hlouběji do pórů. Proto jsou vhodné pro mastnou pleť a pleť náchylnou k akné, protože pomáhají odstraňovat přebytečný maz a bojovat proti zánětům.
  • PHA kyseliny (poly-hydroxykyseliny) jsou šetrnější variantou AHA kyselin. Jsou vhodné pro citlivou pleť, protože působí jemněji a méně dráždí.

Nezáleží na tom, kterou kyselinu si vyberete, důležité je dodržet správný postup a používat produkt odpovídající vašemu typu pleti. Chemický peeling může být bezpečný a účinný i v domácích podmínkách, pokud budete dodržovat pokyny a budete vědět, jak na to.

Jak se připravit na chemický peeling doma?

Předtím, než se doma pustíte do chemického peelingu, je třeba připravit svou pleť a dodržet několik důležitých kroků, které vám pomohou předejít podráždění a dosáhnout co nejlepších výsledků.

  1. Čistá pleť je základ. Před aplikací peelingu si důkladně umyjte obličej jemným čisticím prostředkem, abyste odstranili veškeré nečistoty a mastnotu. Opatrně pleť osušte, aby byla zcela suchá před aplikací kyseliny.

  2. Vyhněte se exfoliaci před peelingem. Několik dní před plánovaným chemickým peelingem se vyvarujte použití jiných exfoliantů nebo silných aktivních složek, jako jsou retinoidy. Vaše pleť by mohla být příliš citlivá a peeling by mohl způsobit podráždění nebo dokonce poškození.

  3. Chraňte se před sluncem. Před i po provedení peelingu se vyhněte nadměrnému slunečnímu záření. Chemický peeling může zvýšit citlivost pleti na UV záření, což by mohlo vést k pigmentovým skvrnám nebo popáleninám.

Jak provést chemický peeling doma?

Chemický peeling doma by měl být prováděn podle přesného návodu na zvoleném produktu. Většina domácích peelingů je navržena pro jednoduché a bezpečné použití. Nic méně je důležité důsledné dodržování pokynů.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

  1. Nanesení peelingu: Aplikujte peeling jemně pomocí prstů nebo přiloženého aplikátoru, a to rovnoměrně po celé tváři. Vyhněte se citlivým oblastem, jako jsou oči, rty a oblast kolem nosu.

  2. Doba působení: Nechejte peeling působit podle doporučení výrobce, obvykle několik minut. Během této doby můžete cítit jemné mravenčení nebo lehké pálení, což je normální. Pokud však pocítíte silné podráždění nebo pálení, ihned peeling opláchněte.

  3. Oplachování: Po uplynutí stanovené doby důkladně opláchněte obličej studenou vodou a jemně osušte ručníkem. Nepoužívejte drsné ručníky, abyste předešli podráždění.

Péče po chemickém peelingu

Po domácím chemickém peelingu je vaše pleť citlivější než obvykle, proto je důležité ji chránit a hydratovat. Ihned po peelingu naneste hydratační krém, ideálně s obsahem složek jako je kyselina hyaluronová nebo ceramidy, které podpoří regeneraci pleti.

Nezapomeňte také na používání opalovacího krému s vysokým SPF, a to i v zimě nebo při zatažené obloze. Sluneční paprsky mohou totiž snadno poškodit čerstvě ošetřenou pleť, což by mohlo vést k hyperpigmentaci.

Výhody a nevýhody

Provádění chemického peelingu doma má několik výhod. Kromě úspory času a peněz vám dává kontrolu nad tím, kdy a jak často si peeling provádíte. Kromě toho máte možnost vybírat z široké škály produktů, které nejlépe vyhovují potřebám vaší pleti.

Na druhé straně je však důležité pamatovat na rizika, pokud není peeling prováděn správně. Nesprávná aplikace nebo nevhodný výběr produktu může způsobit podráždění, suchost pleti nebo dokonce spálení. Proto je vždy dobré začít s jemnějšími produkty a postupně zvyšovat jejich intenzitu, pokud vaše pleť dobře reaguje.

Chemický peeling doma může být skvělou volbou pro ty, kteří chtějí zlepšit kvalitu své pleti a dosáhnout svěžího a mladistvého vzhledu bez nutnosti navštěvovat kosmetické salony. Peeling pomáhá řešit různé kožní problémy, od akné až po vrásky, ale vyžaduje pečlivou přípravu a správnou péči po jeho aplikaci. Pokud se budete řídit doporučenými postupy a dbát na ochranu pleti, můžete si doma dopřát profesionální péči, která přinese viditelné výsledky.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist