facebook
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Domácí tablety do myčky a ekologické altnernativy

Používání myčky může výrazně šetřit váš čas i množství použité vody. V poslední době se stále více lidí zajímá také o domácí výrobu čisticích prostředků, a to nejen kvůli ekonomickým úsporám, ale také kvůli ekologickým dopadům. V tomto článku vám ukážeme, jak si můžete snadno vyrobit vlastní tablety do myčky, ale také mnohé již existující produkty, které jsou vhodnou a šetrnou alternativou k domácí výrobě tablet.

Vyplatí se vyrobit si domácí tablety do myčky?

Domácí tablety do myčky mohou mít oproti těm kupovaným určité výhody. Jedna mohou být levnější a mnozí jistě ocení fakt, že při jejich výrobě máte plnou kontrolu nad jejich složením. Můžete se tak vyhnout škodlivým chemikáliím, které se mohou nacházet v některých komerčních produktech, a vytvořit ekologičtější a bezpečnější alternativu pro vaši domácnost.

Při výrobě domácích tablet navíc nepoužíváte plasty na balení a snižujete tak množství odpadu. Navíc můžete využít ingredience, které jsou šetrnější k životnímu prostředí.

Jednoduchý recept na výrobu domácích tablet

Výroba domácích tablet do myčky je poměrně jednoduchá, mezi základní ingredience patří jedlá soda, prací soda a kyselina citronová. V našem receptu budete potřebovat potřebovat:

  • díl jedlé sody,
  • díl sody na praní,
  • půl dílu kyseliny citronové,
  • půl dílu kuchyňské soli.

Můžete přidat také 10-15 kapek esenciálního oleje a postupně vlhčete vodou, aby směs držela pohromadě. Vtlačte směs do formiček a nechte 24 hodin schnout.

Uchovávání a skladování

Po vyschnutí tablety vyjměte a skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Při použití vložte jednu tabletu do myčky. Tento postup je ekologický a umožňuje vám kontrolovat složení vašich čisticích prostředků. Ne vždy však máme dostatek času pro výrobu domácích mycích prostředků. Naštěstí existuje bohatá nabídka ekologicých mycích prostředků.

Šetrné a bio alternativy domácích tablet do myčky

Ekologické a šetrné prostředky na mytí nádobí v myčce představují udržitelnou alternativu k běžným čisticím prostředkům plným chemikálií i k domácí výrobě tablet do myčky. Tyto produkty často využívají přírodní složky, jako je soda, kyselina citronová a esenciální oleje, které jsou biologicky odbouratelné a neznečišťují vodní zdroje. Díky absenci fosfátů a dalších škodlivých látek jsou tyto prostředky šetrné k životnímu prostředí i zdraví uživatelů.

Použití ekologických čisticích prostředků pomáhá snižovat ekologickou stopu a tím i chránit naši planetu, aniž by to znamenalo ústupky v účinnosti mytí. Vyzkoušejte ekologické produkty a přispějte k udržitelnějšímu způsobu života. Sortiment e-shopu ferwer.cz nabízí pro použití v myčkách mnohé šetrné alternativy jakými jsou tablety do myčky, prášky do myčky i gely do myčky.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist