facebook
Akce s WELEDA! K nákupu čistícího oleje a gelu Weleda získáte čistící tonikum zdarma. Produkt bude k objednávce přidán automaticky. Weleda.
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Bakuchiol - skvělá volba pro citlivou a stárnoucí pleť

Bakuchiol jako přírodní alternativa retinolu

Bakuchiol je přírodní složka získávaná z rostliny Psoralea corylifolia, známé také jako Babchi. Tento rostlinný extrakt má dlouhou historii v tradiční indické a čínské medicíně, kde je oceňován pro své léčivé vlastnosti. V posledních letech se bakuchiol stal populárním v kosmetickém průmyslu díky svým výjimečným účinkům na pleť. Na rozdíl od retinolu, který může způsobovat podráždění, je bakuchiol šetrný a vhodný pro všechny typy pleti, včetně citlivé.

Výhody bakuchiolu

Zklidňující a protizánětlivé účinky

Bakuchiol je známý svými silnými protizánětlivými vlastnostmi. Pomáhá zklidňovat podrážděnou a zanícenou pokožku, což je obzvláště užitečné pro osoby trpící akné, ekzémem nebo jinými zánětlivými kožními stavy. Díky těmto vlastnostem může bakuchiol výrazně zlepšit celkový stav pleti, minimalizovat zarudnutí a otoky, a tím přispět k zdravějšímu vzhledu.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Anti-aging účinky

Jednou z nejvýznamnějších vlastností bakuchiolu je jeho schopnost bojovat proti známkám stárnutí. Stimulace produkce kolagenu vede k redukci jemných linek a vrásek, čímž se zlepšuje pružnost a pevnost pleti. Na rozdíl od retinolu, který může způsobovat suchost a podráždění, bakuchiol tyto nežádoucí účinky nemá, což ho činí ideálním pro osoby s citlivou pokožkou.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Regulace kožního mazu

Další významnou výhodou bakuchiolu je jeho schopnost regulovat produkci kožního mazu. Nadměrná produkce mazu může vést k ucpávání pórů a tvorbě pupínků. Bakuchiol pomáhá udržovat rovnováhu kožního mazu, což je obzvláště prospěšné pro osoby s mastnou nebo aknózní pletí. Pravidelné používání produktů s bakuchiolem tak může vést k čistější a zdravější pleti.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Exfoliace

Exfoliace je proces, při kterém dochází k odstranění odumřelých buněk z povrchu pleti. Bakuchiol tento proces urychluje, což přispívá k svěží a zářivé pleti. Pravidelná exfoliace je klíčová pro udržení jemné a hladké pleti, protože odumřelé buňky mohou způsobovat mdlý vzhled a ucpávání pórů. Bakuchiol podporuje přirozenou obnovu buněk, což vede k zdravější a mladistvější pleti.

Antioxidant

Bakuchiol funguje jako silný antioxidant, který chrání pokožku před škodlivými volnými radikály a environmentálními stresory, jako je znečištění a UV záření. Antioxidanty jsou klíčové pro prevenci poškození buněk, které může vést k předčasnému stárnutí a dalším kožním problémům. Používání bakuchiolu tak pomáhá udržet pleť zdravou a chráněnou před nepříznivými vlivy prostředí.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Bakuchiol vs. retinol

Retinol je dlouho známý svými účinky na stárnutí pleti, ale jeho použití může být spojeno s řadou vedlejších účinků, zejména u citlivé pokožky. Bakuchiol nabízí podobné výhody bez těchto nežádoucích efektů, což z něj činí bezpečnější a šetrnější alternativu.

Nepůsobí fotosenzibilizaci

Na rozdíl od retinolu, který může zvýšit citlivost pokožky na sluneční záření, bakuchiol tuto fotosenzibilizaci nezpůsobuje. To znamená, že produkty s bakuchiolem lze používat i během dne bez obavy z poškození sluncem.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Žádné vedlejší účinky

Bakuchiol nezpůsobuje suchost, zarudnutí ani podráždění, což jsou běžné vedlejší účinky spojené s retinolem. Tato vlastnost činí bakuchiol ideálním pro osoby s citlivou pokožkou nebo pro ty, kteří chtějí vyhnout potenciálnímu nepohodlí.

Bezpečný pro těhotné ženy

Retinol je známý svými potenciálně teratogenními účinky, což znamená, že může být nebezpečný pro těhotné ženy a jejich plod. Bakuchiol tento problém nemá, což z něj činí bezpečnou alternativu pro použití během těhotenství.

Jak používat bakuchiol

Ranní rutina V rámci ranní péče o pleť může bakuchiol sloužit jako skvělý antioxidant, který chrání pokožku před škodlivými vlivy prostředí. Aplikujte sérum nebo krém s bakuchiolem po vyčištění pleti a před použitím denního krému a opalovacího krému.

Večerní rutina Večer je bakuchiol ideální pro regeneraci pleti. Po čištění a tonizaci naneste sérum s bakuchiolem, následované hydratačním krémem. Bakuchiol pomáhá obnovit pokožku během spánku a podporuje proces přirozené regenerace buněk.

Kombinace s jinými složkami Bakuchiol je kompatibilní s mnoha dalšími aktivními složkami v péči o pleť, což z něj činí všestrannou složku pro vaši rutinu. Může být kombinován s hydratačními látkami, jako je kyselina hyaluronová, nebo s dalšími antioxidanty, jako je vitamín C, pro zvýšení celkového účinku.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Bakuchiol představuje revoluční přístup v péči o pleť, který nabízí účinné a šetrné řešení pro všechny typy pleti. Díky svým anti-aging, protizánětlivým a antioxidantním vlastnostem je bakuchiol skvělou alternativou k retinolu, bez jeho nežádoucích vedlejších účinků. Pokud hledáte přírodní a efektivní způsob, jak zlepšit vzhled své pleti, bakuchiol je ideální volbou. Vyzkoušejte produkty s bakuchiolem a objevte tajemství mladistvého a zdravého vzhledu pleti.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist