facebook
Akce! Právě teď sleva 10% na všechny produkty Nobilis Tilia.
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Babské rady na svědění hlavy které musíte vyzkoušet

Svědění hlavy může být nepříjemné a frustrující. Často je spojeno s lupy, suchou pokožkou nebo dokonce alergickými reakcemi na kosmetické produkty. Ale než sáhnete po drahých šamponech nebo farmaceutických přípravcích, zkuste se inspirovat babskými radami, které využívají přírodní ingredience a tradiční metody. Možná vás překvapí, jak účinné mohou být jednoduché domácí prostředky. Jaké babské rady tedy mohou pomoci při svědění hlavy?

1. Jablečný ocet:Zázrak z kuchyně

Jednou z nejúčinnějších babských rad na svědění hlavy je použití jablečného octa. Tento zázračný produkt má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci uklidnit podrážděnou pokožku hlavy.

Jak na to? Smíchejte jablečný ocet s vodou v poměru 1:1. Tento roztok naneste na pokožku hlavy a nechte působit 15–20 minut, poté opláchněte vlažnou vodou. Tento postup můžete opakovat dvakrát týdně.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

2. Aloe vera: Přírodní hydratace

Aloe vera je známá svými uklidňujícími a hydratačními účinky. Je ideální pro suchou a podrážděnou pokožku hlavy.

Jak na to? Naneste čerstvý gel z aloe vera přímo na pokožku hlavy a jemně vmasírujte. Nechte působit 30 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Aloe vera můžete použít dvakrát týdně.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

3. Kokosový olej: Výživa a hydratace

Kokosový olej je dalším vynikajícím prostředkem pro svědící pokožku hlavy. Je bohatý na mastné kyseliny, které vyživují a hydratují pokožku.

Jak na to? Zahřejte malé množství kokosového oleje a jemně ho vmasírujte do pokožky hlavy. Nechte působit přes noc a ráno opláchněte jemným šamponem. Tento postup můžete opakovat jednou týdně.

4. Tea tree oil: Antibakteriální pomocník

Tea tree oil má silné antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci při svědění způsobeném infekcemi nebo lupy.

Jak na to? Přidejte několik kapek tea tree oleje do svého běžného šamponu a umyjte si vlasy jako obvykle. Můžete také smíchat pár kapek tea tree oleje s nosným olejem (například kokosovým) a jemně vmasírovat do pokožky hlavy. Nechte působit 15–20 minut a poté opláchněte.

5. Med a banán: Sladká maská na vlasy

Med a banán jsou skvělou kombinací pro hydrataci a zklidnění podrážděné pokožky hlavy. Med má antibakteriální vlastnosti, zatímco banán poskytuje potřebnou výživu.

Jak na to? Rozmačkejte jeden zralý banán a smíchejte s dvěma lžícemi medu. Naneste směs na pokožku hlavy a vlasy, nechte působit 30 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Tuto masku můžete použít jednou týdně.

6. Heřmánkový odvar: Přírodní uklidnění

Heřmánek je známý svými uklidňujícími účinky a může pomoci zklidnit svědící pokožku hlavy.

Jak na to? Připravte si silný heřmánkový čaj a nechte ho vychladnout. Poté použijte jako oplach po umytí vlasů. Tento postup můžete opakovat po každém mytí vlasů.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

7. Citronová šťáva: Přirozený exfoliant

Citronová šťáva je přírodní exfoliant, který pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a zmírnit svědění.

Jak na to? Vymačkejte šťávu z jednoho citronu a smíchejte s trochou vody. Naneste na pokožku hlavy, nechte působit 5–10 minut a poté opláchněte. Tento postup však opakujte maximálně jednou týdně, protože příliš časté použití může pokožku vysušit.

8. Sůl z Mrtvého moře: Minerální zázrak

Sůl z Mrtvého moře je bohatá na minerály, které mohou pomoci zklidnit a vyživit pokožku hlavy.

Jak na to? Smíchejte dvě lžíce soli z Mrtvého moře s vodou, abyste vytvořili pastu. Naneste na pokožku hlavy a jemně masírujte. Nechte působit 10 minut a poté opláchněte. Tento postup můžete opakovat jednou týdně.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

9. Ovesné vločky: Jemná péče

Ovesné vločky mají zklidňující vlastnosti a mohou pomoci zmírnit svědění a podráždění.

Jak na to? Smíchejte ovesné vločky s teplou vodou, abyste vytvořili pastu. Naneste na pokožku hlavy a nechte působit 20–30 minut. Poté důkladně opláchněte. Tento postup můžete opakovat dvakrát týdně.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

10. Olivový olej: Starý dobrý léčitel

Olivový olej je další skvělou možností pro hydrataci a zklidnění pokožky hlavy.

Jak na to? Zahřejte malé množství olivového oleje a jemně vmasírujte do pokožky hlavy. Nechte působit přes noc a ráno opláchněte jemným šamponem. Tento postup můžete opakovat jednou týdně.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Jaké jsou výhody používání přírodních prostředků?

Možná se ptáte, proč byste měli zvolit přírodní prostředky místo komerčních produktů. Přírodní prostředky mají mnoho výhod. První výhodou je, že neobsahují agresivní chemikálie, které by mohly dráždit pokožku. Dále jsou ekologické, což znamená, že jejich používání je šetrnější k životnímu prostředí. Také jsou ekonomické, většina přírodních prostředků je cenově dostupná a často je již máte doma. Nakonec jsou tyto prostředky historicky ověřené. Byly používány po staletí a jejich účinnost je často doložena zkušenostmi našich předků. Vyzkoušení přírodních prostředků může být skvělou alternativou k moderním komerčním produktům.

Svědění hlavy může být nepříjemné, ale nemusíte hned sahat po drahých kosmetických přípravcích. Přírodní babské rady nabízejí jednoduchá a účinná řešení, která mohou pomoci zklidnit pokožku a zlepšit zdraví vašich vlasů. Vyzkoušejte některou z uvedených metod a uvidíte, jaké zázraky může příroda udělat pro vaše vlasy a pokožku hlavy. Proč nezkusit něco nového a vrátit se k osvědčeným tradičním metodám? Možná zjistíte, že babské rady jsou přesně to, co vaše pokožka hlavy potřebuje.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist