facebook
Akce! Ke každým 3 koupeným tyčinkám Bombus Crunchy Protein získáte 1 tyčinku Crunchy Protein zdarma!
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Vyzkoušejte 10 přírodních receptů na kašel a nachlazení

Když přijde chladné období, nachlazení a kašel jsou častými, avšak nevítanými společníky mnoha z nás. Samozřejmě mnozí ihned sáhnou po lécích z lékárny, proč však nezkusit také některé osvědčené přírodní recepty? V následujícím článku vám přinášíme 10 přírodních způsobů, jak si poradit s kašlem a nachlazením.

Med a citron

Med a citron jsou skvělými přírodními léky proti kašli. Med má antibakteriální vlastnosti a citron je plný vitamínu C, který podporuje imunitní systém. Stačí smíchat lžíci medu s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a užívat několikrát denně. Tento jednoduchý a chutný domácí lék může výrazně zmírnit příznaky kašle a posílit vaši obranyschopnost.

Zázvorový čaj

Zázvor je známý svými protizánětlivými účinky a je skvělým pomocníkem při boji proti nachlazení – ne nadarmo je jeho odborný název zázvor lékařský. Připravte si zázvorový čaj tak, že oloupete a nakrájíte kousek čerstvého zázvoru, který následně zalijete horkou vodou. Přidejte med a citron pro lepší chuť a ještě silnější účinek. Tento teplý nápoj nejen zahřeje, ale také pomůže uvolnit dýchací cesty a zmírnit kašel.

Česnek

Česnek je přírodní antibiotikum, které může pomoci při nachlazení. Můžete ho přidat do polévek, nebo ho sníst syrový, pokud si troufáte. Smíchejte rozdrcený česnek s medem a užívejte tuto směs několikrát denně. Česnek pomáhá bojovat proti infekcím a posiluje imunitu, což je při nachlazení klíčové.

Heřmánkový čaj

Heřmánek je známý svými uklidňujícími účinky a může pomoci uvolnit kašel. Připravte si heřmánkový čaj a pijte ho teplý. Můžete ho také inhalovat, když přidáte několik kapek heřmánkového oleje do horké vody. Tento čaj nejen uklidňuje podrážděné hrdlo, ale také přispívá k celkové relaxaci, což je při nemoci velmi důležité.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Cibulový sirup

Cibulový sirup je starý domácí lék na kašel. Nakrájejte cibuli na tenké plátky a zasypte je cukrem nebo zalijte medem. Nechte směs několik hodin odstát, až se vytvoří sirup. Užívejte lžíci tohoto sirupu několikrát denně. Cibule má antibakteriální vlastnosti a pomáhá uvolnit hleny, což usnadňuje dýchání a zmírňuje kašel.

Šalvějový čaj

Šalvěj je skvělá pro úlevu od bolesti v krku a kašle. Připravte si šalvějový čaj tak, že zalijete lžičku sušené šalvěje horkou vodou. Nechte louhovat 10 minut, přeceďte a pijte teplý. Šalvěj má antiseptické účinky a pomáhá zklidnit podrážděné sliznice, což je při nachlazení velmi přínosné.

Propolis

Propolis je přírodní produkt vyrobený včelami, který má silné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Můžete ho užívat ve formě tinktury nebo pastilek. Pomáhá při bolestech v krku a zlepšuje imunitu. Tento včelí produkt je skvělým pomocníkem při nachlazení a kašli, a navíc podporuje celkové zdraví.

Eukalyptový olej

Eukalyptový olej je skvělý pro inhalaci při nachlazení. Přidejte několik kapek do horké vody a inhalujte páru. Olej má dezinfekční účinky a pomáhá uvolnit dýchací cesty. Inhalace eukalyptového oleje uleví od ucpaného nosu a usnadní dýchání, což je při nachlazení velmi důležité.

Kurkuma

Kurkuma je silný antioxidant s protizánětlivými vlastnostmi. Přidejte lžičku kurkumy do teplého mléka a pijte tento zlatý nápoj před spaním. Pomáhá při kašli a posiluje imunitu. Kurkuma nejen zmírňuje příznaky nachlazení, ale také podporuje regeneraci organismu a jeho obranyschopnost.

Oreganový olej

Oreganový olej je silné přírodní antibiotikum. Můžete ho užívat v kapslích nebo přidat několik kapek do vody či džusu. Pomáhá při boji s infekcemi a zlepšuje celkovou odolnost těla. Tento olej je vynikající volbou pro ty, kteří hledají přírodní způsob, jak posílit imunitu a bojovat proti nachlazení.

Zapojte přírodu a tradiční recepty

Proč se tedy spoléhat jen na léky, když máme tolik přírodních prostředků na dosah ruky? Tyto recepty nám nejenže pomohou zmírnit příznaky nachlazení a kašle, ale také podpoří naše zdraví celkově. A kdo ví, možná se stane některý z nich vaším novým oblíbeným lékem při nachlazení a třeba si jej dáte i s chutí.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist