facebook
Navštivte nás v nově otevřené prodejně Ferwer v Centrum Černý Most v Praze!
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Špaldové kafe nabízí skvělou alternativu k tradiční kávě

Špaldové kafe - zdravější a chutnější alternativa tradiční kávy

V dnešní době, kdy si stále více lidí uvědomuje důležitost zdravé stravy a hledá způsoby, jak podpořit své zdraví, se na trhu objevují různé alternativy k běžným potravinám. Jednou z těchto alternativ je špaldové kafe, které získává na popularitě jako zdravější a přirozenější náhrada za tradiční kávu. Tento nápoj, vyrobený ze špaldy, je nejen chutný, ale také prospěšný pro naše tělo, a to díky svému nutričnímu složení a nulovému obsahu kofeinu. Pokud hledáte způsob, jak si vychutnat svůj oblíbený horký nápoj bez nežádoucích účinků kofeinu, špaldové kafe je tou pravou volbou.

Co je špaldové kafe a jak se vyrábí?

Špaldové kafe se vyrábí z prastaré obiloviny známé jako špalda, která patří do rodiny pšenice, ale na rozdíl od ní je považována za mnohem výživnější a lépe stravitelnou. Proces výroby špaldového kafe začíná tím, že se špaldová zrna šetrně upraží a poté se rozemelou na jemný prášek. Tento prášek je pak buď prodáván ve formě instantní kávy, kterou stačí jen zalít horkou vodou, nebo v mleté formě, kterou je třeba připravit podobně jako tradiční kávu.

Špalda je díky své bohaté historii a výživovým vlastnostem často označována za „královnu obilnin". Obsahuje vysoký podíl vlákniny, vitamínů a minerálů, včetně hořčíku, vápníku, železa a vitamínů skupiny B. Díky těmto vlastnostem je špaldové kafe výživným doplňkem každodenní stravy a nabízí mnoho zdravotních benefitů, o kterých si povíme níže.

Proč pít špaldové kafe?

Jedním z hlavních důvodů, proč lidé přecházejí na špaldové kafe, je jeho nulový obsah kofeinu. Zatímco tradiční káva obsahuje kofein, který může způsobit nervozitu, problémy se spánkem nebo žaludeční potíže, špaldové kafe tyto problémy nevyvolává. Naopak, díky obsahu přirozených minerálů a vlákniny má špaldové kafe na tělo spíše uklidňující a vyživující účinek.

Pro mnoho lidí je šálek kávy nezbytnou součástí ranní rutiny. Přechod na špaldové kafe umožňuje zachovat tento rituál, aniž byste se museli obávat vedlejších účinků kofeinu, jako je nespavost, zvýšený krevní tlak nebo zažívací potíže. Mnoho lidí se také cítí po kofeinové kávě nervózní nebo mají problémy s podrážděností, což špaldové kafe zcela eliminuje.

Nutriční přínosy špaldového kafe

Jedním z největších přínosů špaldového kafe je jeho bohatý obsah živin. Na rozdíl od tradiční kávy, která poskytuje především stimulační efekt díky kofeinu, je špaldové kafe zdrojem vitamínů a minerálů, které mohou podpořit celkové zdraví. Obsahuje například hořčík, který je důležitý pro správné fungování svalů a nervového systému. Hořčík také pomáhá snižovat únavu a vyčerpání, což z něj činí ideální složku pro ty, kteří chtějí udržet své tělo v rovnováze.

Dále je špaldové kafe bohaté na vlákninu, která podporuje zdravé trávení a může přispět k regulaci hladiny cukru v krvi. Pravidelná konzumace potravin bohatých na vlákninu může také přispět k lepšímu pocitu sytosti, což ocení zejména ti, kteří se snaží udržet svou váhu pod kontrolou.

Dalším přínosem je obsah antioxidantů, které pomáhají chránit tělo před škodlivými volnými radikály. Tyto volné radikály mohou přispívat ke vzniku chronických onemocnění a urychlovat proces stárnutí. Díky vysokému obsahu antioxidantů může pravidelná konzumace špaldového kafe pomoci zpomalit proces stárnutí buněk a podpořit dlouhověkost.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Jemná a lahodná chuť špaldového kafe

Jedním z nejpřitažlivějších aspektů špaldového kafe je jeho jedinečná chuť. Zatímco tradiční káva může být hořká a někdy dokonce kyselá, špaldové kafe se vyznačuje jemnou, ořechovou chutí s nádechem přirozené sladkosti. Tato jemná chuť oslovuje i ty, kteří si běžnou kávu příliš neoblíbili. Díky své přirozené sladkosti není nutné do špaldového kafe přidávat cukr nebo jiné sladidlo, což z něj činí zdravější variantu.

Kromě toho je špaldové kafe velmi univerzální. Můžete si ho vychutnat samotné, nebo ho dochutit rostlinným mlékem, jako je mandlové, sójové nebo ovesné, čímž získáte lahodný a krémový nápoj. Pro ty, kteří mají rádi sladší nápoje, je možné přidat lžičku medu nebo sirupu z agáve, a vytvořit si tak jedinečný zážitek.

Špaldové kafe a udržitelnost

Dalším aspektem, který přitahuje pozornost k špaldovému kafe, je jeho šetrnost k životnímu prostředí. Pěstování špaldy je obecně šetrnější k půdě než pěstování tradiční pšenice, a proto je často považována za ekologicky udržitelnou plodinu. Výrobci špaldového kafe se často zaměřují na ekologické zemědělství a snaží se minimalizovat svůj dopad na životní prostředí. Když si tedy vyberete špaldové kafe, přispíváte nejen ke svému zdraví, ale také k ochraně naší planety.

Jak si špaldové kafe připravit?

Příprava špaldového kafe je velmi jednoduchá. Instantní varianty špaldového kafe jsou ideální pro rychlou a snadnou přípravu – stačí přidat lžičku kafe do hrnku a zalít horkou vodou. Pokud preferujete klasickou přípravu, mleté špaldové kafe lze připravit v kávovaru nebo tradičním způsobem v hrnci.

Špaldové kafe je také výborné jako základ pro různé kávové nápoje, jako je špaldové latte nebo cappuccino. Stačí přidat trošku mléka nebo pěny a získáte lahodný a zdravý nápoj, který vás zahřeje a dodá vám energii.

Špaldové kafe je více než jen náhražka tradiční kávy – je to zdravější a chutnější alternativa, která nabízí širokou škálu zdravotních benefitů. Ať už hledáte způsob, jak omezit kofein, nebo chcete obohatit svou stravu o další zdroj živin, špaldové kafe je skvělou volbou. Vyzkoušejte tento lahodný a zdravý nápoj, který vám umožní vychutnat si každý šálek bez kompromisů.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist