facebook
Akce! Ke každým 3 koupeným tyčinkám Bombus Crunchy Protein získáte 1 tyčinku Crunchy Protein zdarma!
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Objevte kouzlo pomazánky z červené čočky

V dnešní uspěchané době, kdy se mnoho z nás potýká s nedostatkem času na přípravu jídla, je důležité hledat jednoduché a zároveň zdravé alternativy. Rychlé občerstvení a polotovary sice nabízejí pohodlí, ale často na úkor našeho zdraví. Proto je skvělým řešením pomazánka z červené čočky, která je nejen chutná, ale také velmi výživná a snadno připravitelná. Tento pokrm se stává stále populárnějším díky svým blahodárným účinkům na zdraví a jednoduché přípravě.

Červená čočka je velmi zdravá. Obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů, což ji činí ideální potravinou pro ty, kteří dbají na vyváženou stravu. Bílkoviny v červené čočce jsou klíčové pro růst a opravu tkání, zatímco vláknina podporuje zdravé trávení a pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi. Vitamíny a minerály, jako je železo, kyselina listová a hořčík, přispívají k celkovému zdraví a energii. Navíc je červená čočka snadno stravitelná a nezpůsobuje nadýmání, což je častý problém u jiných luštěnin. Tím se stává vhodnou volbou i pro lidi s citlivým zažíváním nebo pro ty, kteří se obvykle luštěninám vyhýbají.

Další výhodou červené čočky je její rychlá příprava. Na rozdíl od jiných luštěnin, které vyžadují dlouhé namáčení a vaření, červená čočka je hotová během pouhých 15-20 minut. To z ní činí ideální ingredienci pro rychlé a zdravé jídlo, když máte málo času. Pomazánka z červené čočky je také velmi všestranná. Můžete ji použít jako základ pro sendviče, jako dip k zelenině, nebo ji podávat s krekry jako zdravou svačinu.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Pro ty, kteří chtějí zvýšit svůj příjem rostlinných bílkovin nebo hledají alternativy k masným výrobkům, je červená čočka ideální volbou. Můžete ji kombinovat s různými bylinkami a kořením, aby měla pokaždé jinou chuť, a tím pádem se nikdy neomrzela. Pomazánka z červené čočky je nejen výživná, ale také velmi lahodná a uspokojí chuťové buňky i těch nejnáročnějších gurmánů.

Další skvělou vlastností červené čočky je její dlouhá trvanlivost. Suchou červenou čočku můžete skladovat ve spíži po mnoho měsíců, aniž by ztratila své nutriční hodnoty. To z ní činí skvělou surovinu pro každou domácnost, zvláště v obdobích, kdy je přístup k čerstvým potravinám omezený.

V dnešní době, kdy se zdravá strava stává prioritou pro stále více lidí, je skvělé objevit jednoduché a chutné možnosti, jak podpořit své zdraví. Pomazánka z červené čočky je jednou z nich a určitě stojí za to ji vyzkoušet. Navíc, pokud jste fanoušky meal prep – přípravy jídel na celý týden předem – červená čočka vám skvěle poslouží. Pomazánku můžete připravit dopředu a skladovat v lednici, kde vydrží několik dní.

Pomazánka z červené čočky se také skvěle hodí pro různé diety, včetně vegetariánské, veganské a bezlepkové. Je to univerzální pokrm, který může být součástí různorodého a vyváženého jídelníčku. A co je nejlepší? Její příprava je rychlá a snadná. Tak proč nezkusit něco nového a zařadit červenou čočku do svého jídelníčku? Možná budete překvapeni, jak skvěle chutná!

Jednoduchý recept na pomazánku z červené čočky

Pomazánka z červené čočky je snadná na přípravu a vyžaduje jen několik základních surovin:

  • 200 g červené čočky
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z půlky citronu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky podle preference (například petrželka nebo koriandr)

Postup:

  1. Červenou čočku dobře propláchněte a uvařte ve vodě do měkka, což trvá zhruba 15 minut.
  2. Mezitím na pánvi osmahněte na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezměknou a nezezlátnou.
  3. Uvařenou čočku slijte a smíchejte s osmahnutou cibulí a česnekem.
  4. Přidejte šťávu z citronu, sůl, pepř a bylinky a vše dobře promíchejte.
  5. Směs rozmixujte dohladka pomocí tyčového mixéru nebo kuchyňského robotu.

A máte hotovo! Tuto lahodnou pomazánku můžete podávat na čerstvém pečivu, jako dip k zelenině nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Výhody červené čočky pro zdraví

Pomazánka z červené čočky není jen chutná, ale také plná živin, které podporují naše zdraví. Červená čočka je bohatá na:

  • Bílkoviny: Pomáhají budovat a opravovat tkáně, což je klíčové pro sportovce a aktivní jedince.
  • Vlákninu: Podporuje zdravé trávení a pomáhá předcházet zácpě.
  • Železo: Přispívá k tvorbě červených krvinek a předchází anémii.
  • Vitamín B9 (kyselina listová): Důležitý pro těhotné ženy, protože podporuje správný vývoj plodu.

Navíc červená čočka obsahuje málo tuku, což ji činí ideální volbou pro ty, kteří se snaží udržet zdravou hmotnost.

Jak zařadit červenou čočku do každodenního jídelníčku?

Červenou čočku můžete použít v polévkách, salátech nebo jako základ do vegetariánských burgerů. Možnosti jsou nekonečné! Například čočkový salát s rajčaty, okurkou a bylinkovým dresinkem nebo zapečená červená čočka s rajčaty a sýrem. Červená čočka je všestranná a snadno se kombinuje s různými surovinami.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist