facebook
Akce! Právě teď sleva 10% na všechny produkty Nobilis Tilia.
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Tajemství dlouhotrvajícího opálení, které musíte znát

Praktické rady pro dlouhotrvající opálení

Opálená pokožka je symbolem léta, dovolené a zdravého životního stylu. Získat opálení je však často jen první částí úspěchu – udržet si ho co nejdéle může být opravdovou výzvou. Po návratu z dovolené, kdy slunce přestane hřát tak intenzivně, jak jsme zvyklí, může naše opálení rychle vyblednout. Pokud však víte, jak správně pečovat o svou pokožku, můžete si zlatavý odstín užívat mnohem déle. V tomto článku se podíváme na několik ověřených způsobů, jak si udržet opálení a prodloužit jeho trvanlivost.

Hydratace pokožky je klíčová

Prvním a nejdůležitějším krokem k udržení opálení je hydratace. Pokožka, která je dobře hydratovaná, má schopnost si zachovat opálení déle, protože hydratace pomáhá udržet buňky pokožky plné a zdravé. Když je pokožka suchá, odumřelé buňky se rychleji odlupují a s nimi mizí i opálený vzhled.

Používání kvalitních hydratačních krémů by mělo být součástí vaší každodenní rutiny. Ideální jsou produkty s obsahem přírodních složek, jako je aloe vera, které pokožku nejen hydratují, ale také zklidňují. Aloe vera je známá svými regeneračními účinky, a proto může být velmi účinná při prodlužování opálení. Dále můžete sáhnout po přípravcích obsahujících bambucké máslo nebo kokosový olej, které pomáhají udržet pokožku měkkou a pružnou.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Nezapomínejte také na hydrataci zevnitř. Pití dostatečného množství vody denně pomáhá udržovat pokožku hydratovanou, což má pozitivní vliv na dlouhotrvající opálení. Doporučuje se vypít alespoň osm sklenic vody denně, ale v horkých letních dnech nebo po fyzické aktivitě může být potřeba i více.

Správná výživa podporuje opálení

Druhou zásadní oblastí, jak si udržet opálení, je výživa. To, co jíte, může výrazně ovlivnit, jak dlouho vaše opálení vydrží. Některé potraviny jsou bohaté na látky, které podporují produkci melaninu – pigmentu, který dodává pokožce opálený vzhled.

Beta-karoten, který se nachází například v mrkvi, sladkých bramborách, meruňkách nebo dýních, je jedním z nejúčinnějších přírodních prostředků pro podporu a udržení opálení. Beta-karoten nejen pomáhá produkovat melanin, ale také působí jako antioxidant, který chrání pokožku před poškozením sluncem.

Další potraviny, které mohou pomoci udržet opálení, jsou ty, které obsahují vitamíny C a E. Tyto vitamíny podporují regeneraci pokožky a zároveň ji chrání před volnými radikály, které mohou způsobovat její stárnutí. Proto je dobré zařadit do jídelníčku například citrusy, avokádo, ořechy nebo špenát.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Jemná exfoliace pro rovnoměrné opálení

Mnoho lidí se bojí exfoliace po opalování, protože se obávají, že tím ztratí svůj zlatavý odstín. Pravdou je, že správně provedená exfoliace může pomoci udržet opálení rovnoměrné a zabránit neestetickému olupování kůže.

Exfoliace by měla být jemná a měla by se provádět jednou až dvakrát týdně. Použitím peelingu odstraníte odumřelé buňky na povrchu pokožky, což pomůže předcházet skvrnám a nepravidelnému vyblednutí opálení. Zároveň podporuje obnovu pokožky, která díky tomu vypadá zdravě a svěže.

Pro jemnou exfoliaci doporučujeme používat přírodní peelingy s jemnými částečkami, jako je například peeling z cukru nebo jemné ovesné vločky. Vyhněte se agresivním peelingům, které by mohly pokožku podráždit.

Volba vhodné kosmetiky

Správný výběr kosmetiky může také výrazně ovlivnit, jak dlouho si udržíte opálení. Mnoho běžně dostupných sprchových gelů a mýdel obsahuje alkohol a jiné agresivní složky, které mohou pokožku vysušovat a urychlovat proces její regenerace, což vede k rychlejšímu vyblednutí opálení.

Místo toho byste měli volit produkty s obsahem přírodních olejů, které pokožku vyživují a pomáhají jí udržet hydrataci. Například kokosový olej, mandlový olej nebo olej z oliv jsou skvělé pro každodenní péči o pokožku. Kromě toho existují i speciální tělové mléka a oleje, které jsou navrženy tak, aby prodlužovaly opálení, a které obsahují jemná barviva a hydratační složky.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Ochrana před sluncem i po opálení

Možná se to zdá nelogické, ale ochrana před sluncem je důležitá i poté, co jste již opáleni. Opálená pokožka sice může působit odolněji vůči slunečnímu záření, ale stále je náchylná k poškození UV paprsky. Používání opalovacích krémů s vhodným SPF faktorem nejenže chrání vaši pokožku před dalším poškozením, ale také pomáhá udržet rovnoměrný tón opálení.

Pokud se budete opakovaně vystavovat slunci bez ochrany, vaše pokožka může začít vysychat a opálení začne rychleji blednout. Navíc se zvyšuje riziko vzniku pigmentových skvrn a předčasného stárnutí pokožky.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Udržet si opálení není jen otázkou správného opalování, ale především následné péče o pokožku. Kombinací hydratace, správné výživy, jemné exfoliace a vhodné kosmetiky můžete dosáhnout toho, že vaše opálení vydrží co nejdéle. A nezapomeňte – i opálená pokožka potřebuje ochranu před sluncem. Pokud budete dodržovat tyto zásady, budete si moci užívat krásný bronzový odstín pokožky i dlouho po skončení léta.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist