facebook
Navštivte nás v nově otevřené prodejně Ferwer v Centrum Černý Most v Praze!
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Vynechte mouku a zkuste cuketové placky plné zdraví

Cuketové placky bez mouky

Cuketové placky bez mouky představují jedinečnou možnost, jak si dopřát lahodné jídlo, které je zároveň zdravé a jednoduché na přípravu. Tento pokrm se skvěle hodí nejen pro ty, kdo se snaží zhubnout, omezit příjem sacharidů nebo dodržovat bezlepkovou dietu, ale také pro milovníky lehkých a výživných jídel. Cuketa, která je hlavní ingrediencí tohoto receptu, má nízký obsah kalorií a je plná vitamínů a minerálů. A co je nejlepší? Tyto placky jsou nejen chutné, ale také všestranné a můžete je přizpůsobit své chuti.

Co dělá cuketové placky bez mouky tak oblíbenými?

Jedním z hlavních důvodů, proč jsou cuketové placky bez mouky stále populárnější, je jejich jednoduchost a zdravý charakter. Tradiční recepty na placky často vyžadují mouku jako hlavní pojivo, což zvyšuje kalorický obsah a zbytečně přidává sacharidy. V tomto receptu je mouka nahrazena vejcem, případně sýrem, který nejen dodá výbornou chuť, ale také zajistí, že placky budou držet pohromadě. Navíc díky absenci mouky jsou placky lehčí a více šťavnaté, protože si cuketa udrží svou přirozenou vláhu, aniž by byla přehlušena moukou.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Tyto cuketové placky se skvěle hodí jako lehký oběd nebo večeře, ale můžete je využít i jako přílohu k masu nebo součást salátu. Jejich jemná chuť a svěžest z nich dělají ideální pokrm pro letní dny, kdy hledáme lehká a osvěžující jídla.

Výhody cuketových placek bez mouky

Cuketové placky bez mouky mají hned několik výhod. Za prvé, jsou velmi jednoduché na přípravu a nevyžadují žádné speciální ingredience. Základem jsou čerstvé cukety, které dodají plackám šťavnatost a lehkost. Stačí přidat vejce a trošku sýra, například parmezánu nebo tvrdého sýra dle chuti, který zajistí, že placky budou dostatečně pevné a plné chuti.

Další výhodou je, že tento pokrm neobsahuje žádnou mouku, což ho činí ideálním pro ty, kdo se vyhýbají lepku, nebo hledají nízkosacharidové varianty svých oblíbených jídel. Mouka často přidává zbytečné kalorie, a v případě cuketových placek by mohla zničit jejich lehkost a svěžest. Bez mouky jsou placky mnohem zdravější a méně zatěžují trávicí systém.

A nakonec, cuketové placky jsou skvělým způsobem, jak do jídelníčku zařadit více zeleniny. Cuketa je nízkokalorická, bohatá na vitamíny (zejména vitamín C a K) a minerály (hořčík, draslík), a obsahuje také spoustu vlákniny, která podporuje správnou funkci trávení.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Jak na přípravu cuketových placek bez mouky?

Příprava cuketových placek bez mouky je skutečně jednoduchá. Začněte tím, že si připravíte čerstvé cukety. Ty důkladně omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté přidejte trochu soli a nechte je vypotit – to znamená, že necháte cukety několik minut stát, aby pustily přebytečnou vodu. Tento krok je důležitý, aby nebyly placky příliš vodnaté a měly správnou konzistenci. Po pár minutách cukety vymačkejte a zbavte je přebytečné tekutiny.

K vymačkaným cuketám přidejte vejce, které bude sloužit jako pojivo, a nastrouhaný sýr. Sýr plackám dodá bohatou chuť a zajistí, že se nebudou rozpadat. Doporučuji použít parmezán nebo jiný tvrdý sýr, který placky zpevní a dodá jim lehkou křupavost na povrchu. Koření je také klíčové – přidejte česnek, pepř a případně čerstvé bylinky, jako je bazalka nebo petrželka, které skvěle doplní jemnou chuť cukety.

Jakmile máte těsto připravené, rozehřejte na pánvi trochu oleje a tvarujte menší placky, které opékejte z obou stran dozlatova. Pokud preferujete zdravější variantu, můžete placky místo smažení upéct v troubě – rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 180 °C přibližně 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

Tipy pro vylepšení placek

I když jsou cuketové placky bez mouky výborné samy o sobě, můžete si recept přizpůsobit podle svých chutí a potřeb. Pokud chcete přidat více barev a chutí, zkuste do těsta přimíchat nastrouhanou mrkev nebo sladkou papriku. Tím placky získají nejen zajímavější chuť, ale také více vitamínů.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Pro ty, kdo se snaží zvýšit příjem bílkovin, je možné do těsta přidat kousky tuňáka nebo kuřecího masa. Tato varianta udělá z placek sytější pokrm, který vás zasytí na delší dobu. Kromě toho si můžete pohrát i s kořením – pokud máte rádi ostřejší chutě, zkuste do placek přidat trochu chilli nebo kari koření, které jim dodá exotický nádech.

Cuketové placky jako všestranný pokrm

Cuketové placky bez mouky jsou neuvěřitelně všestranným jídlem. Můžete je podávat s různými dipy, jako je jogurtový dip s česnekem nebo avokádová salsa, což z nich udělá skvělý předkrm nebo lehké hlavní jídlo. Výborně se hodí i jako příloha k různým druhům masa nebo k salátům, které doplní jejich svěží chuť.

Díky své jednoduchosti a zdravému složení se cuketové placky bez mouky hodí i pro různé diety. Ať už se snažíte omezit sacharidy, dodržujete bezlepkovou stravu, nebo jen hledáte zdravou alternativu k tradičním smaženým plackám, tento recept vás určitě nadchne.

Cuketové placky bez mouky jsou perfektním řešením pro všechny, kdo hledají zdravé, chutné a rychlé jídlo. Jsou lehké na přípravu, plné vitamínů a můžete je snadno přizpůsobit své chuti. Ať už je připravujete jako hlavní chod, přílohu nebo jen lehkou svačinu, určitě si je zamilujete. Zkuste je a objevte, jak skvělé může být jednoduché a zdravé vaření.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist