Country Life Tamari sójová omáčka 500 ml BIO COUNTRY LIFE
144 Kč
Popis produktu Country Life Tamari sójová omáčka 500 ml BIO COUNTRY LIFE
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
Tipy na použití:
Gratinovaná plněná cuketa - recept je popsán na straně 8 Dobrot léto 2013
salát z avokáda a bílé ředkve recept je popsán na straně 9 Dobrot léto 2013
zálivka s kešu lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů dresink na salát smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet dresink je výborný na rukolový salát s avokádem jednoduchý dresink na salát smíchejte tamari s olivovým olejem a octem restovaná hlíva ústřičná, hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování marinády na zeleninu, maso i ryby tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmupolévky, omáčky, zeleninové směsi...
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pastytamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovintamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení:
SÓJOVÉ BOBY 33,3 %, voda, jedlá mořská sůl 15,4 %, destilované Sake (voda, rýže,sůl, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae), pražené SÓJOVÉ boby 2,5 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae) . Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Příprava: K dochucení pokrmů.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):228kJ/54kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 3,9 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 9,3 g. Sůl: 13 g
Další údaje:
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte při teplotě do 10 °C a spotřebujte co nejdříve.Legislativní zařazení: Sojový výrobek - tekuté ochucovadlo.
Certifikováno: CZ-BIO-001
Trvanlivost: 12 měsíců
Bez přidaného cukru
Bez mléka
Fairtrade produkt
Kód produktu
- CLFJ20000101