facebook
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Jak na přírodní zesvětlení vlasů bez použití peroxidu

[ edit ]

Zesvětlení vlasů je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak nenásilně a elegantně změnit svůj vzhled. Ať už jde o jemné zvýraznění nebo radikální proměnu, správná technika dokáže zázraky. V tomto článku se podíváme na různé metody zesvětlení vlasů bez použití peroxidu a poskytneme tipy, jak dosáhnout nejlepších výsledků.

Základní metody zesvětlení vlasů

Zesvětlení vlasů lze provádět různými metodami, přičemž každá má své specifika a výhody. Chemické zesvětlení, často využívané k dosažení výraznějšího efektu, spočívá v použití bělidel, která rozpouštějí přirozený pigment ve vlasech. Tyto přípravky obvykle obsahují peroxid vodíku a amoniak, které pronikají do struktury vlasu a odstraňují barvu.

Na druhou stranu, pro ty, kdo hledají šetrnější přístup, existují přírodní metody jak zesvětlit vlasy. Ty zahrnují použití citronové šťávy, která pod slunečními paprsky přirozeně rozjasňuje vlasy, nebo medu, který obsahuje enzymy schopné jemně zesvětlit vlasy během několika aplikací. Tyto přírodní alternativy jsou ideální pro postupné zesvětlování a jsou šetrnější k vlasovému vláknu, avšak vyžadují více času a trpělivosti pro dosažení viditelných výsledků.

Přírodní metody zesvětlení vlasů

Přírodní zesvětlení vlasů je oblíbenou alternativou pro ty, kdo chtějí dosáhnout jemnějších změn bez použití chemických bělidel. Zde jsou některé z nejčastějších přírodních metod, které můžete zkusit. Počítejte s tím, že výsledek nemusí být okamžitý a tak výrazný, jako při použití chemických postupů. Přírodní metody jsou však šetrnější.

Citronová šťáva: Citronová šťáva je oblíbeným a přírodním způsobem, jak dosáhnout zesvětlení vlasů bez použití chemických bělidel. Díky vysokému obsahu kyseliny citronové může citronová šťáva efektivně rozjasnit vlasy, zejména když je kombinována se slunečním zářením.

Aplikace je jednoduchá: šťávu z několika citronů rovnoměrně rozetřete po vlasech, nebo použijte na vybrané prameny pro zvýraznění. Po aplikaci je vhodné strávit nějaký čas na slunci, aby se zesvětlující účinek maximalizoval. Po návratu domů vlasy důkladně opláchněte a aplikujte hydratační kondicionér, protože citron může vlasy mírně vysušit. Tento způsob je šetrný k vlasům a při pravidelném používání může postupně dosáhnout žádaného efektu zesvětlení.

Med: Med je přírodní způsob, jak jemně a šetrně zesvětlit vlasy, díky svému obsahu glukózového oxidu, který ve spojení s vodou uvolňuje mírné množství peroxidu vodíku. Pro dosažení zesvětlujícího účinku stačí med smíchat s trochou destilované vody a aplikovat směs na vlasy. Tuto masku je ideální nechat působit několik hodin nebo i přes noc, pokud je možné, a poté vlasy důkladně opláchnout.

Medová maska nejen že zesvětlí vlasy, ale díky svým hydratačním vlastnostem je také vyživí a dodá jim lesk. Tento postup může být opakován podle potřeby, přičemž je důležité si uvědomit, že výsledky se dostaví postupně, a to zvláště u tmavších vlasů.

Medová barva na vlasy je vždy v kurzu

Skořice: Skořice je další bezpečná a přírodní možnost pro zesvětlení vlasů. Masku ze skořice a kondicionéru necháte působit přes noc pro jemné zesvětlení a příjemnou vůni.

Využití těchto přírodních metod vyžaduje trpělivost a pravidelnost, výsledky se mohou lišit v závislosti na typu a stavu vlasů. Je důležité pamatovat na to, že i přírodní metody mohou v některých případech způsobit alergickou reakci, proto je vždy dobré provést test na malé části kůže před aplikací na celé vlasy.

Jak vlasy připravit na zesvětlení

Příprava vlasů je klíčová. Vlasy by měly být zdravé a dobře hydratované, než začnete s jakoukoli formou zesvětlení. Doporučuje se také provést test na malém pramínku vlasů, abyste ověřili, jak vaše vlasy reagují na danou techniku.

Péče o zesvětlené vlasy

Po zesvětlení je nezbytné vlasy správně ošetřit. Hydratační masky, oleje a bezsulfátové šampony pomáhají obnovit vlhkost a zabraňují lámání vlasů. Nedoporučuje se časté používání vysokých teplot (např. žehličky), které mohou zesvětlené vlasy poškodit.

Jedním z nejčastějších problémů je přezesvětlení, které může vést k poškození vlasů. Je důležité sledovat čas působení zesvětlujících přípravků a nepřekračovat doporučené limity.

Zesvětlení vlasů je vždy na vrcholu módních trendů. Inspiraci můžete čerpat od celebrit, které často experimentují s různými úrovněmi a technikami zesvětlení.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli metodu, vždy je důležité dbát na zdraví vašich vlasů. S správnou péčí a metodou můžete dosáhnout krásných zesvětlených vlasů bez zbytečného poškození.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist