facebook
Navštivte nás v nově otevřené prodejně Ferwer v Centrum Černý Most v Praze!
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Vyzkoušejte babské rady na nosní polypy doma

Polypy v nose mohou být nepříjemným a omezujícím zdravotním problémem. Přinášejí s sebou potíže s dýcháním, sníženou schopnost cítit vůně, a časté nachlazení. Tradiční léčba často zahrnuje léky nebo operaci, ale co když existují přírodní metody, které mohou pomoci? Jak se říká, "na každou bolest existuje babiččina rada." Pojďme se podívat na některé z nich.

Co jsou to polypy v nose?

Polypy jsou měkké, obvykle nebolestivé výrůstky, které se mohou vyvíjet na vnitřních površích různých orgánů, jako jsou nos, střeva, děloha nebo žlučník. Jsou to nezhoubné útvary, které mohou být způsobeny chronickým zánětem nebo genetickými predispozicemi. Ačkoli polypy jsou většinou neškodné, v některých případech mohou přerůst v maligní formy, což zdůrazňuje důležitost pravidelných lékařských prohlídek a případného odstranění polypů pro prevenci dalších komplikací.

Polypy v nose jsou nezhoubné výrůstky, které se mohou objevit na sliznici nosní dutiny nebo sinusů. Tyto měkké, bezbolestné a obvykle nekrevní útvary mohou způsobovat ucpaný nos, snížený čich a opakované infekce. Vznikají často v důsledku chronického zánětu a jsou běžně spojovány s alergiemi, astmatem, chronickým rýmou, nebo s aspirinem vyvolaným respiračním onemocněním.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Jak se zbavit polypů v nose?

V první řadě je dobré říci, že pokud vám působí polypy problémy, měli byste nejprve konzultovat svůj stav s odborníkem. Existují však také alternativní metody, jako je použití solných roztoků pro vyplachování nosu a mnohé další, které vám mohou také dopřát úlevu od symptomů.

Solný roztok

Jednou z nejjednodušších a nejúčinnějších metod, jak zmírnit symptomy nosních polypů, je použití solných roztoků. Solný roztok pomáhá vyplachovat nosní dutiny a snižovat zánět. Stačí smíchat půl čajové lžičky kvalitní soli s půl litrem převařené vody. Roztok nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté jej použijte k propláchnutí nosu. Můžete použít speciální nádobu zvanou neti pot, rhino konvičku nebo stříkačku bez jehly.

Jablečný ocet

Dalším účinným prostředkem je jablečný ocet, který je známý svými protizánětlivými vlastnostmi a může pomoci snižovat velikost polypů. Obsahuje kyselinu jablečnou, která pomáhá rozpouštět hleny a čistí dutiny. Smíchejte dvě lžíce jablečného octa s jednou lžící medu ve sklenici teplé vody. Tento nápoj pijte dvakrát denně. Alternativně můžete inhalovat páru z vody s přidaným jablečným octem.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Kurkuma a zázvor

Kurkuma, známá jako zlaté koření, má silné protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit zánět a bolest spojenou s nosními polypy. Přidejte jednu čajovou lžičku kurkumového prášku do sklenice teplého mléka a pijte dvakrát denně. Můžete přidat také další koření a vyrobit si také tzv. zlaté mléko. Můžete také připravit pastu z kurkumy a vody a aplikovat ji kolem nosních dírek, aby se zlepšil průchod vzduchu.

Zázvor je dalším skvělým pomocníkem v boji proti zánětům. Jeho konzumace může pomoci snížit zánět a zmírnit symptomy nosních polypů. Nastrouhejte čerstvý zázvor a vařte jej v hrnku vody po dobu 10 minut. Můžete přidat med a citron podle chuti. Pijte zázvorový čaj dvakrát denně.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Inhalace

Inhalace páry je jednoduchý a účinný způsob, jak uvolnit nosní dutiny a snížit zánět. Pára pomáhá zkapalnit hlen a usnadňuje jeho odstranění. Naplňte mísu horkou vodou a přidejte několik kapek eukalyptového nebo čajovníkového oleje. Zakryjte si hlavu ručníkem a inhalujte páru po dobu 10-15 minut dvakrát denně.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Domácí léčba může zmírnit problémy

Nosní polypy mohou být frustrující, ale s pomocí těchto domácích rad můžete zmírnit jejich symptomy a zlepšit kvalitu svého života. Je důležité si uvědomit, že tyto metody mohou pomoci zmírnit symptomy, ale nenahrazují plnohodnotně lékařskou péči. Pokud trpíte závažnými nebo přetrvávajícími problémy s nosními polypy, měli byste vyhledat lékařskou pomoc. Přírodní léčba může být účinným doplňkem ke konvenční léčbě a často nabízí šetrnější přístup k vašemu zdraví.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist