facebook
Akce! Právě teď sleva 10% na všechny produkty Nobilis Tilia.
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Jaký je rozdíl mezi BB a CC krémem

V dnešní době je trh kosmetických produktů natolik rozsáhlý, že není snadné se v něm orientovat. Jeden z největších trendů posledních let jsou BB a CC krémy, které slibují nejen péči o pleť, ale i její perfektní vzhled. Ale jaký je vlastně rozdíl mezi BB a CC krémem? A který z nich je pro vás ten pravý? V tomto článku se podrobně podíváme na tyto dva produkty, jejich vlastnosti a využití, aby vaše rozhodnutí bylo co nejsnadnější.

Co je to BB krém?

BB krém, neboli "Blemish Balm" nebo "Beauty Balm", byl původně vyvinut v Německu dermatology pro pacienty po laserových zákrocích. Jeho hlavním úkolem bylo zklidnění a krytí pleti po zákrocích, což se rychle rozšířilo do Asie a později do celého světa. BB krém je multifunkční produkt, který kombinuje péči o pleť a lehké krytí. Mezi jeho hlavní vlastnosti patří hydratace, SPF ochrana, krytí a péče o pleť.

BB krémy obsahují hydratační složky, které pomáhají udržovat pleť hydratovanou po celý den. Většina BB krémů obsahuje ochranný faktor proti slunečnímu záření, což je skvělé pro každodenní použití. BB krémy poskytují lehké až střední krytí, které sjednocuje tón pleti a skryje drobné nedokonalosti. Obsahují také složky, které vyživují pleť, jako jsou antioxidanty, vitamíny a minerály.

CC krém, což znamená "Color Correcting" nebo "Complexion Corrector", je vylepšenou verzí BB krému. Je navržen tak, aby řešil specifické problémy s tónem pleti, jako jsou zarudnutí, tmavé skvrny nebo mdlý vzhled. CC krémy mají lehčí konzistenci, což je ideální pro ty, kteří preferují lehký make-up.

CC krémy obsahují pigmenty, které neutralizují nežádoucí tóny pleti, jako je zarudnutí nebo nažloutlé podtóny. Obsahují také aktivní složky, které léčí problémy pleti, jako je stárnutí nebo akné, a často zahrnují SPF ochranu. Výběr mezi BB a CC krémem závisí na vašich konkrétních potřebách a typu pleti.

Co je to CC krém?

CC krém, což znamená "Color Correcting" nebo "Complexion Corrector", je vylepšenou verzí BB krému. Je navržen tak, aby řešil specifické problémy s tónem pleti, jako jsou zarudnutí, tmavé skvrny nebo mdlý vzhled. CC krémy mají tyto klíčové vlastnosti: korekce tónu pleti, lehčí textura, vylepšené složky a SPF ochrana.

CC krémy obsahují pigmenty, které neutralizují nežádoucí tóny pleti, jako je zarudnutí nebo nažloutlé podtóny. Oproti BB krémům mají často lehčí konzistenci, což je ideální pro ty, kteří preferují lehký make-up. Obsahují aktivní složky, které nejen že kryjí, ale také léčí problémy pleti, jako je stárnutí nebo akné. Stejně jako BB krémy, i CC krémy často obsahují ochranný faktor proti UV záření. Výběr mezi BB a CC krémem závisí na vašich konkrétních potřebách a typu pleti.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Cushion BB Cream a Cushion CC Cream

Pokud jste slyšeli o cushion make-upu, možná vás zajímá, jaký je rozdíl mezi cushion BB cream a cushion CC cream. Cushion produkty jsou tekuté make-upy v kompaktní formě, které se aplikují pomocí houbičky. Tento způsob aplikace je velmi populární v Asii a rychle si získává oblibu i na Západě.

Cushion BB cream je BB krém ve formě cushion, který nabízí stejné výhody jako tradiční BB krém, ale v praktičtějším a přenosnějším balení. Je skvělý pro rychlé úpravy během dne a nabízí lehké až střední krytí s hydratací a SPF ochranou.

Cushion CC cream je obdobou CC krému ve formě cushion. Nabízí výhody CC krému, jako je korekce tónu pleti, v lehké a přenosné formě. Ideální pro ty, kteří chtějí sjednotit tón pleti a zneutralizovat zarudnutí či jiné nedokonalosti na cestách.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Nejlepší BB krém a Nejlepší CC krém

Výběr nejlepšího BB krému a CC krému závisí na vašich konkrétních potřebách a typu pleti. Existuje mnoho produktů, které vynikají svými vlastnostmi a získaly si oblibu mezi uživateli po celém světě. Zde jsou některé z nejpopulárnějších a nejvíce doporučovaných BB a CC krémů.

Nejlepší BB krémy

Missha M Perfect Cover BB Cream: Tento korejský BB krém je známý pro své vysoké krytí a skvělou hydrataci. Obsahuje SPF 42, což je skvělé pro ochranu před slunečním zářením. Je oblíbený pro svou schopnost sjednotit tón pleti a zakrýt nedokonalosti, což ho činí ideálním pro každodenní použití.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Garnier Miracle Skin Perfector BB Cream: Dostupný v mnoha drogériích, tento BB krém nabízí lehké krytí a hydratační složky za dostupnou cenu. Je ideální pro ty, kteří hledají efektivní a cenově dostupné řešení pro každodenní péči o pleť.

La Roche-Posay Effaclar BB Blur: Ideální pro mastnou a aknózní pleť, tento BB krém matuje a kryje nedokonalosti, zatímco pečuje o pleť. Obsahuje složky, které pomáhají regulovat tvorbu mazu a zanechávají pleť hladkou a bez lesku.

Nejlepší CC krémy

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream: Tento CC krém je oblíbený pro své plné krytí a anti-aging složky. Obsahuje také SPF 50+, což poskytuje vysokou ochranu proti UV záření. Je ideální pro zralou pleť, protože nejen kryje, ale také aktivně bojuje proti příznakům stárnutí.

Erborian CC Cream: Korejská značka Erborian nabízí lehký CC krém, který perfektně sjednotí tón pleti a dodá jí zdravý vzhled. Je ideální pro každodenní použití a pro všechny typy pleti, které potřebují lehké krytí a hydrataci.

Chanel CC Cream: Luxusní varianta CC krému, která nabízí perfektní kombinaci péče o pleť a make-upu s vysokým SPF 50. Tento krém je skvělou volbou pro ty, kteří hledají luxusní péči a ochranu pro svou pleť.

Výběr správného BB nebo CC krému může výrazně ovlivnit vzhled a zdraví vaší pleti. Vyzkoušejte různé produkty a zjistěte, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

CC krém pro zralou pleť

Zralá pleť má specifické potřeby, a proto je důležité zvolit CC krém, který poskytuje více než jen korekci tónu pleti. Ideální CC krém pro zralou pleť by měl obsahovat anti-aging složky, které bojují proti vráskám a zlepšují elasticitu pleti.

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Cream je skvělou volbou pro zralou pleť díky svým anti-aging složkám, jako jsou hydrolyzovaný kolagen, peptidy a kyselina hyaluronová. Tento CC krém nejen kryje, ale také aktivně bojuje proti příznakům stárnutí.

Chanel CC Cream je další luxusní varianta pro zralou pleť. Obsahuje složky, které zpevňují a vyhlazují pleť, zatímco poskytují vysokou ochranu proti UV záření. Tento krém je ideální pro ty, kteří hledají luxusní péči s maximální ochranou a anti-aging účinky.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Jaký krém zvolit?

Takže, jaký je vlastně rozdíl mezi BB a CC krémem? BB krémy jsou ideální pro ty, kteří hledají multifunkční produkt s lehkým krytím, hydratací a SPF ochranou. Jsou skvělé pro mladší pleť nebo pro ty, kteří chtějí rychlé a jednoduché řešení.

Na druhé straně, CC krémy jsou vhodnější pro ty, kteří potřebují řešit specifické problémy s tónem pleti, jako je zarudnutí nebo tmavé skvrny. Díky lehčí textuře a korekčním pigmentům jsou ideální pro osoby, které preferují lehčí make-up nebo mají zralou pleť.

Na závěr, volba mezi BB a CC krémem závisí na vašich individuálních potřebách a preferencích. Možná se ptáte: "Mohu používat oba produkty zároveň?" Odpověď zní ano! Kombinace BB a CC krému může poskytnout dokonalou rovnováhu mezi péčí o pleť a krytím. Stačí si jen vybrat ty správné produkty, které budou nejlépe vyhovovat vašim požadavkům.

Rozdíl mezi BB a CC krémem je podstatný, ale oba produkty mají své místo ve vaší kosmetické rutině. BB krémy nabízejí hydrataci, lehké krytí a SPF ochranu, zatímco CC krémy poskytují korekci tónu pleti a lehčí texturu. Vyzkoušejte různé produkty a zjistěte, který je pro vás ten nejlepší. Ať už zvolíte cushion BB cream nebo CC krém pro zralou pleť, vaše pleť vám poděkuje za péči a krásný vzhled.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist