facebook
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Co je SPF?

Co je to SPF?

SPF, neboli Sun Protection Factor (česky faktor ochrany před sluncem), je měřítko, které udává, jak dlouho může být pokožka vystavena slunečnímu záření, než začne červenat, v porovnání s dobou bez ochranného prostředku. Pokud například použijete opalovací krém s SPF 30, vaše pokožka bude chráněna před UV zářením 30x déle, než by byla bez ochrany. SPF tedy neznamená absolutní ochranu, ale výrazně zvyšuje dobu, po kterou můžete být na slunci bez rizika spálení.

Co to znamená SPF?

SPF je klíčový indikátor, který nám pomáhá zvolit správný opalovací prostředek. Jeho hodnota je důležitá zejména pro osoby s citlivou pokožkou nebo pro ty, kteří se dlouho zdržují na slunci. SPF chrání pokožku před škodlivým UVB zářením, které je hlavní příčinou spálení pokožky a může vést k rakovině kůže. Důležité je však také uvědomit si, že SPF nechrání před UVA zářením, které proniká hlouběji do pokožky a způsobuje její předčasné stárnutí.

Proč používat SPF?

Používání SPF je nezbytné pro ochranu naší pokožky před škodlivými účinky slunečního záření. Pravidelné používání krémů s SPF pomáhá předcházet spálení pokožky, snižuje riziko vzniku rakoviny kůže a chrání pokožku před předčasným stárnutím. Navíc je důležité používat SPF nejen v létě, ale po celý rok, protože UV záření proniká i přes mraky a může působit škodlivě i v zimě.

Obličej je jednou z nejcitlivějších oblastí těla a je nejvíce vystaven slunečnímu záření. Používání SPF na obličej je tedy klíčové pro ochranu této citlivé části těla. Existují speciální krémy a přípravky s SPF, které jsou navrženy tak, aby byly vhodné pro obličej a poskytovaly mu potřebnou ochranu, aniž by ucpávaly póry nebo způsobovaly podráždění.

SPF 50 poskytuje vysokou úroveň ochrany před UVB zářením. Je ideální pro osoby s velmi světlou nebo citlivou pokožkou, které jsou náchylné ke spálení. Krémy s SPF 50 na obličej jsou skvělou volbou pro ty, kteří tráví hodně času venku nebo na přímém slunci, například během letních dovolených nebo sportovních aktivit. Tento typ ochrany je také vhodný pro osoby, které mají sklon k hyperpigmentaci nebo jiným kožním problémům způsobeným sluncem.

Co je SPF krém?

SPF krém je speciální druh kosmetického přípravku, který kromě hydratace a péče o pokožku poskytuje také ochranu před slunečním zářením. Tyto krémy jsou formulovány tak, aby chránily pokožku před UVB a někdy i UVA zářením, přičemž často obsahují také další prospěšné látky jako antioxidanty, vitamíny a hydratační složky. SPF krémy jsou k dispozici v různých formách, včetně denních hydratačních krémů, BB krémů a make-upu s SPF.

Krém s SPF je multifunkční produkt, který kombinuje výhody hydratačního krému s ochranou proti slunečnímu záření. Tyto krémy jsou ideální pro každodenní použití, protože poskytují základní hydrataci pokožky a zároveň ji chrání před škodlivými UV paprsky. Používání krému s SPF je jednoduchým způsobem, jak začlenit ochranu před sluncem do každodenní péče o pleť.

Jaké krémy s SPF použít?

Značka laSaponaria je známá svými přírodními a ekologickými produkty. Nabízí širokou škálu kosmetických výrobků, včetně krémů s SPF, které jsou vyrobeny z přírodních ingrediencí a jsou šetrné k pokožce i k životnímu prostředí. Krémy s SPF od laSaponaria jsou vhodné pro každodenní použití a poskytují spolehlivou ochranu před UV zářením.

Nobilis Tilia je česká značka, která se specializuje na přírodní a bio kosmetiku. Její sortiment zahrnuje také opalovací krémy s SPF, které jsou vyrobeny z přírodních surovin a neobsahují syntetické chemikálie. Krémy s SPF od Nobilis Tilia jsou ideální pro ty, kteří preferují přírodní kosmetiku a chtějí chránit svou pokožku před sluncem šetrným způsobem.

Solar Tea je značka, která se zaměřuje na výrobu opalovacích krémů s vysokým obsahem přírodních a organických složek. Krémy s SPF od Solar Tea poskytují účinnou ochranu před slunečním zářením a jsou vhodné pro všechny typy pleti, včetně citlivé. Produkty Solar Tea jsou navrženy tak, aby byly šetrné k pokožce a zároveň poskytovaly vysokou úroveň ochrany.

Používání SPF je nezbytné pro ochranu naší pokožky před škodlivými účinky slunečního záření.

Ať už se jedná o krémy s SPF pro obličej, vysoký SPF 50, nebo přírodní a ekologické produkty od značek jako laSaponaria, Nobilis Tilia nebo Solar Tea, je důležité vybrat si ten správný produkt, který bude vyhovovat vašim potřebám a typu pleti. Pravidelné používání SPF pomáhá udržovat pokožku zdravou, chrání ji před předčasným stárnutím a snižuje riziko vzniku rakoviny kůže.

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist