facebook
Navštivte nás v nově otevřené prodejně Ferwer v Centrum Černý Most v Praze!
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Jak správně čistit myčku a prodloužit její životnost

Myčka nádobí je jedním z těch spotřebičů, které nám výrazně šetří čas a energii v kuchyni. Ale také právě samotná myčka si zaslouží naši péči a pozornost, aby mohla fungovat bez problémů a udržovat naše nádobí čisté. A je velmi pravděpodobné, že nečistíte myčku tak často, jak byste správně měli. V tomto článku se podíváme na to, jak správně a efektivně čistit myčku nádobí, aby vám sloužila co nejdéle.

Proč je důležité myčku čistit?

Čistá myčka nádobí nejenže lépe myje, ale také předchází vzniku nepříjemných zápachů a plísní. Usazeniny z jídla, mastnota a vodní kámen mohou způsobit, že myčka nebude pracovat tak, jak má. Pravidelná údržba je tedy klíčem k tomu, aby myčka fungovala efektivně a aby nádobí bylo skutečně čisté.

Frekvence čištění myčky závisí na tom, jak často ji používáte. Pokud myčku používáte denně, doporučuje se ji čistit jednou za měsíc. Pokud ji používáte méně často, může stačit čištění každé dva až tři měsíce. Nicméně, je dobré mít na paměti, že prevence je vždy lepší než následné řešení problémů, a proto pravidelná údržba rozhodně neuškodí.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Jak vyčistit myčku krok za krokem

Než začnete myčku čistit, ujistěte se, že je prázdná. Vyjměte všechny koše a stojany, aby vám nic nepřekáželo. Filtr myčky je místo, kde se často zachytávají zbytky jídla. Vyjměte ho a opláchněte pod teplou vodou. Pokud je velmi zanesený, můžete použít jemný kartáček, abyste odstranili usazeniny. Trysky, kterými prochází voda, mohou být ucpané. Použijte párátko nebo tenký drátek k odstranění případných nečistot. Těsnění kolem dveří myčky může být domovem plísní a bakterií. Otřete ho vlhkým hadříkem namočeným v octě nebo jemném čisticím prostředku. Nezapomeňte také otřít vnitřní stranu dveří.

Existují speciální čisticí prostředky pro myčky, které odstraní vodní kámen a mastnotu. Postupujte podle pokynů na obalu a spusťte myčku na nejteplejší program.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Čištění myčky octem

Čištění myčky octem je jednoduchý a ekonomický způsob, jak odstranit vodní kámen a nežádoucí pachy. Postačí nalít asi 250 ml bílého octa do bezpečné nádoby a umístit ji na horní koš myčky a trochu octa nalít také do nádržky na gel či tabletu. Spusťte myčku na plný cyklus na nejvyšší teplotu bez nádobí.

Ocet je přírodně dezinfekční prostředek a odstraňovač vodního kamene, který efektivně čistí vnitřní komponenty myčky, aniž by poškozoval její díly. Tato metoda je šetrná k životnímu prostředí a zanechá vaši myčku čistou a svěží. Můžete také použít směs octa a sody bikarbony, tedy jedlé sody. Ta je kromě svých čistících vlastností také skvělý pohlcovač nepříjemných pachů.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Tipy a triky pro udržení čistoty

Pravidelné čištění filtru je základem správné funkce myčky. Jakmile se filtr zanese, myčka nemůže správně fungovat, což vede ke snížení účinnosti mytí a nepříjemným zápachům. Proto je důležité filtr pravidelně kontrolovat a čistit. Dalším klíčovým faktorem je nepřetěžování myčky. Přetížená myčka nemůže správně umýt nádobí, což zvyšuje riziko ucpání tryskového systému a snižuje celkovou efektivitu mytí.

Používání kvalitních mycích prostředků je také velmi důležité. Investice do kvalitních mycích prostředků se vyplatí, protože nejenže lépe umyjí nádobí, ale také pomohou udržet myčku v dobrém stavu, což prodlužuje její životnost a zajišťuje, že bude vždy fungovat na maximální výkon.

Vyzkoušejte naše přírodní produkty

Údržba se vám vyplatí

Čištění myčky nádobí by mělo být nedílnou součástí vašeho pravidelného úklidového režimu. Pravidelná údržba vám zajistí, že vaše myčka bude fungovat efektivně, nádobí bude skutečně čisté a vy se vyhnete nepříjemným zápachům a poruchám. Takže příště, až budete mít volnou chvilku, věnujte ji své myčce – zabere to jen chvíli a určitě se vám to vyplatí!

Sdílet:

Kategorie
Top TOPlist