Lactobacillus Bulgaricus
Další názvy: Lactobacillus bulgaricus GLB44 (5 miliard CFU 0,5 g)
Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)
Lactobacillus Bulgaricus, známý také jako Lactobacillus bulgaricus GLB44 (5 miliard CFU 0,5 g), je speciální kmen bakterie, který je intenzivně využíván v potravinářství díky svým prokazatelným prospěšným účinkům na lidský organismus. Jedná se o jednu z nejznámějších probiotických bakterií, které se vyskytují přirozeně v našem organismu a jejich hlavním úkolem je udržovat zdravý stav střevní mikroflóry a podporovat trávení a imunitní systém.
Lactobacillus bulgaricus GLB44 je hojně využíván zejména v mlékárenském průmyslu, kde se přidává do výroby různých druhů jogurtů a dalších kysaných mléčných výrobků. Díky svým kyselotvorným vlastnostem napomáhá k zahušťování a kysání mléka a jogurtům dodává charakteristickou chuť a vůni. Tento kmen také nachází uplatnění ve výrobě probiotických doplňků stravy, kde je jeho hlavním úkolem podpora zdravé střevní mikroflóry a posilování imunitního systému.