facebook
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Kyselina jablečná (Malic acid)

Další názvy: Malic acid, E296, kyselina hydroxybutandiová

Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)


Kyselina jablečná je organická kyselina, která se prirodzeně vyskytuje v množství ovoce, zvláště v jablečném muštu, odtud také pochází její název. Její další názvy jsou Malic acid, E296 a kyselina hydroxybutandiová. Má jasné krystaly a charakteristickou kyselou chuť. V komerční produkci se získává synteticky, konkrétně působením kyseliny jantarové na acetaldehyd.

Kyselina jablečná je v průmyslu hojně využívána, zejména v potravinářství a kosmetickém průmyslu. Ve výrobě potravin se využívá jako konzervační látka a stabilizátor pH, ale také pro zvýraznění chuti. Do výrobků jako jsou nápoje, bonbony, želé a džemy přidává kyselou chuť. Má také schopnost vázat vodu a tím zlepšuje konzistenci výrobků. V kosmetickém průmyslu se využívá pro vlastnosti exfoliační, tedy schopnosti odstraňovat odumřelé buňky z povrchu pokožky a podporovat tak nový růst buněk. Najdeme ji tedy v různých pleťových peelingech, maskách nebo pleťových mlécích. Ve farmaceutickém průmyslu se využívá jako pomocná látka u některých léků. Kyselina jablečná je také součástí některých čisticích a leštících prostředků.

Kyselina jablečná (Malic acid) můžete nalézt v následujících produktech

Chewy C Vitamín C pro děti od 3 let, 90 žvýkacích bonbónů
Chewy C Vitamín C pro děti od 3 let, 90 žvýkacích bonbónů
Detail produktu
Energy Bar - Apple & Ginger
Energy Bar - Apple & Ginger
Detail produktu

Kategorie Hledání Chat
TOPlist