Indonéská skořice (Cinnamomum burmannii)
Další názvy: Korintje, padang cassia, Batavia cassia
Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)
Indonéská skořice, známá také pod názvy Cinnamomum burmannii, Korintje, padang cassia nebo Batavia cassia, je vysoce ceněna pro své aromatické a léčivé vlastnosti. Tato odrůda skořice pochází z planin pralesů Indonésie, především z regionu Korintje na západní Sumatře. Stejně jako jiné druhy skořice, i Cinnamum burmannii je vyrobena z vnitřní kůry stromů rodu Cinnamomum. Její chuť je intenzivnější a méně sladká oproti skořici cejlonské.
Indonéská skořice je důležitou součástí mnoha výrobků. Jde o jednu z nejčastěji používaných skořic na světě a tvoří až 85% světové produkce. Je využívána především v potravinářství, kde se stala nezbytnou součástí některých druhů pečiva, dezertů, ale i teplých pokrmů, jako jsou například mexické mole salsas. Její specifická chuť a aroma je také často využívána v čokoládovém průmyslu a při výrobě alkoholických nápojů, především rumu a likérů. Není ale používána pouze v kuchyni, její využití také můžeme najít v léčitelství, kde se využívá díky svým účinkům jako je například zlepšování trávení a snižování hladiny cukru v krvi.
Tuhle látku v našich produktech nenajdete. Vyzkoušejte přírodní produkty bez chemie z naší nabídky.

Balzám po holení pro muže 100 ml
Detail produktu
Versace Pour Homme toaletní voda pro muže
Detail produktu
Yankee Candle Lakefront Lodge signature svíčka střední pro muže
Detail produktu
Armaf Club De Nuit Intense Woman parfémovaná voda pro ženy
Detail produktu
Olivový Skvalan 30ml
Detail produktu