Indonéská skořice (Cinnamomum burmannii)
Další názvy: Korintje, padang cassia, Batavia cassia
Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)
Indonéská skořice, známá také pod názvy Cinnamomum burmannii, Korintje, padang cassia nebo Batavia cassia, je vysoce ceněna pro své aromatické a léčivé vlastnosti. Tato odrůda skořice pochází z planin pralesů Indonésie, především z regionu Korintje na západní Sumatře. Stejně jako jiné druhy skořice, i Cinnamum burmannii je vyrobena z vnitřní kůry stromů rodu Cinnamomum. Její chuť je intenzivnější a méně sladká oproti skořici cejlonské.
Indonéská skořice je důležitou součástí mnoha výrobků. Jde o jednu z nejčastěji používaných skořic na světě a tvoří až 85% světové produkce. Je využívána především v potravinářství, kde se stala nezbytnou součástí některých druhů pečiva, dezertů, ale i teplých pokrmů, jako jsou například mexické mole salsas. Její specifická chuť a aroma je také často využívána v čokoládovém průmyslu a při výrobě alkoholických nápojů, především rumu a likérů. Není ale používána pouze v kuchyni, její využití také můžeme najít v léčitelství, kde se využívá díky svým účinkům jako je například zlepšování trávení a snižování hladiny cukru v krvi.