Himalayan Salt
Další názvy: Himalájská sůl
Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)
Himalájská sůl, také známá jako růžová sůl, je druh minerální soli, který se těží v horské oblasti Pákistánu blízko Himálajů. Její krystalická struktura není jen esteticky krásná, ale také z ní dělá jedinečnou a žádanou surovinu. Charakteristický růžový odstín jí propůjčují železo a další minerály a stopové prvky, které jsou součástí její složení. Celkově obsahuje highmalájská sůl více než 80 minerálních prvků.
Himalájská sůl se používá v široké škále produktů. Nalezneme ji nejen v potravinářství jako luxusní ochucovadlo či prezentační nádobí (sůl do soli), ale také v kosmetice. Je součástí různých peelingu, masek i solí do lázně, kde díky svému složení působí detoxikačně a regeneračně. V posledních letech si získává na popularitě také v podobě solných lamp a dalších dekorativních doplňků, které mají přinášet do interiéru pozitivní energii. Dalším využitím himalájské soli je v haloterapii, tedy léčbě solí, kde se využívá její antibakteriálních a protizánětlivých vlastností. Himalájská sůl se tak stala unikátní surovinou, která slouží nejen k ochucení jídel, ale také k podpoře zdraví a pohody.