Caffeic Acid
Další názvy: 3,4-hydroxycinnamic acid, kyselina kávová
Skóre škodlivosti: 4 (Lehce škodlivá chemie)
Kyselina kávová, také známá jako Caffeic Acid nebo 3,4-hydroxycinnamic acid, je jedním z klíčových derivátů kyseliny skořicové. Tato látka je přítomna v mnoha rostlinách a je hlavní složkou jejich obranného systému namířeného proti napadení škůdci. Kyselina kávová je také důležitým antioxidantem a její protizánětlivé vlastnosti jsou předmětem mnoha vědeckých studií.
Caffeic Acid, neboli kyselina kávová, je důležitou součástí některých potravin a nápojů, včetně kávy, odtud její název. Nicméně je nutné zmínit, že i když je v některých zdrojích uváděno, že podíl kyseliny kávové v kávě je vysoký, ve skutečnosti je jeho koncentrace relativně nízká. Kyselina kávová se také nachází v ořeších, ovoce jako je kiwi, citróny a jablka, a také v některých zeleninách, jako jsou cibule a česnek. Jelikož je kyselina kávová silným antioxidantem, je také oblíbenou přísadou v některých krémech a jiných kosmetických přípravcích, které mají za cíl chránit kůži před poškozením.
Tuhle látku v našich produktech nenajdete. Vyzkoušejte přírodní produkty bez chemie z naší nabídky.

Prací soda (pytel 5 kg) - pro výrobu domácího prášku
Detail produktu
Armaf Odyssey Limoni Fresh Edition parfémovaná voda unisex
Detail produktu
David Beckham Instinct toaletní voda pro muže
Detail produktu
Ferrari Scuderia Ferrari Red toaletní voda pro muže
Detail produktu
Kondicioner 250ml
Detail produktu