Byliny
Další názvy: Dry Herbs/Vegetables
Skóre škodlivosti: 1 (Přírodní látky)
Byliny, také známé jako Dry Herbs nebo Vegetables, jsou všemožné léčivé rostliny, které se využívají především v lékařství, kosmetice, ale i v kulinářském světě. Svým původem sahají až do doby kamenné, kdy byly často využívány při léčení různých nemocí. Dnes se byliny používají hlavně v sušené formě, kde si zachovávají své léčivé účinky, aroma i chuť. Některé byliny můžeme najít dokonce i ve volné přírodě, a tak si je můžeme nasušit sami.
Rozličné byliny se stávají nezbytností nejen v lékárnách, ale také v kuchyních a kosmetických salonech. V lékařství se používají jako nezbytná součást mnoha léčiv. Můžeme je najít v sirupech, mastech, čajích nebo potravinových doplňcích. V gastronomii se sušené byliny používají především jako koření. Přidávají jedinečnou chuť a aroma téměř ke všem pokrmům. Mezi nejoblíbenější patří například oregano, bazalka, tymián nebo majoránka. V kosmetice se byliny využívají při výrobě různých krémů, olejů, balzámů, šamponů či masek na vlasy i obličej. Mají totiž pozitivní vliv na pokožku, podporují její regeneraci a dodávají nutné vitamíny a minerály.