facebook
Objednávky do 12:00 odesíláme ihned | Doprava zdarma nad 1500 Kč | Výměny a vrácení do 30 dnů zdarma

Country Life Cizrna 500 g COUNTRY LIFE

Značka: Country Life

61 Kč
55 Kč

Skladem - odesíláme do 48h
Tento produkt si právě prohlíží 2 uživatelé.

  • Výměny a vrácení zdarma
    do 30 dnů
  • Doprava zdarma nad 1500 Kč
TwitterFacebook

Popis produktu Country Life Cizrna 500 g COUNTRY LIFE

Královna luštěnin, se kterou se dá kouzlit. Chutná jako oříšky, salátům dodá ten pravý šmrnc a v polévkách nepřijde žádná kulička nazmar. Klasika jako hummus nebo falafel přinesou nové chutě do běžného jídelníčku.

Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.

Využití:

kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžnéhopolévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévekkarbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stranomáčky - cizrna chutná skvěle v omáčkách jako náhrada masazahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčkusaláty - uvařená a vychlazená cizrna může být chutným doplňkem zeleninového salátupražení - smažte cizrnu na oleji do křupava (10-20 minut), v průběhu smažení můžete ochutit kořením, úžasné jako pochoutka třeba místo chipsůCizrnová moussaka - recept na tuto specialitu najdete v časopise Dobroty podzim 2012 na str. 6Cizrnová karobela - tip na sladkou pomazánku z cizrny hledejte v časopise Dobroty podzim 2016, podobným způsobem můžete připravit i slanou pomazánku, k cizrně se hodí česnek, bylinky nebo třeba sušená rajčata

Cizrnu je nutno namáčet minimálně 8 hodin, ideálně až dvanáct. Dle doby namáčení se poté vaří 1 - 1,5 hodiny. Vaření v tlakovém hrnci velice výrazně zkrátí dobu varu, asi o třetinu až polovinu. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.

Složení: Cizrna (hrách římský). Může obsahovat stopy lepku.

Příprava: Cizrnu namočte na 8–12 hodin, propláchněte a vařte do měkka 1–1,5 hodiny.

Nutriční údaje:

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1335kJ/320kcal. Tuky: 5,4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 49,6 g. z toho cukry: 11 g. Bílkoviny: 21,3 g. Sůl: 0,1 g

Další údaje:

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Luštěniny – cizrna.

Certifikováno:

Trvanlivost: 12 měsíců

Přírodní produkt

Bez přidaného cukru

Bez mléka

Fairtrade produkt



Cizrně se také někdy říká římský hrách. Je to luštěnina s jemnou oříškovou chutí a lehce krémovou konzistencí. Můžete ji použít jako přílohu nebo jako základ pomazánek či polévek.



Kód produktu
  • CLMD00000101



Kategorie Hledání Chat
TOPlist