Popis produktu Biovegan Agar prášek 100 g BIO BIOVEGAN
Agar je nutné přivést k varu, aby mohl poté želírovat. K tuhnutí naopak nepotřebuje lednici, protože k němu dochází už při 35-40 °C. Čas nutný ke ztuhnutí je mnohem kratší než u želatiny. Na 2 g (1 zarovnaná lžička) prášku budete pořebovat 500 ml vody a dobu vaření pouze 2 minuty.
Tipy na použití:
dorty, poháry, aspikypudinkové dezerty - panna cotta, nepečený cheesecakedžem - 500g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu, přidejte předem namočenou 1 lžičku agaru a vařte, dokud se agar nerozpustí, nakonec oslaďte podle chuti. Skladujte v lednici nebo zavařte.želé bonbony pro děti nebo ozdoba na moučníky - uvařte agar v ovocném džusu a vlijte do forem na led, tekutinu také můžete v tenké vrstvě vylít na plech, nechat ztuhnout a vykrajovat různé tvary
Želírovací látka agar-agar je nenahraditelný produkt pro vegetariány a vegany a skvělý i pro kohokoli jiného. Agar bez problémů nahradí živočišnou želatinu, je přitom čistě rostlinný. Vyrábí se z mořských řas a v Asii jde už po staletí o nejběžnější želírovací prostředek. Vzniká povařením červené mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po zchladnutí gelovitou konzistenci a nakonec zcela ztuhne. Tato hmota se následně usuší a poté pokrájí, nadrtí nebo namele.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení: Želírující látka: agar*. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, hořčice a sójových bobů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Příprava: 3,5 g želírujícího prostředku agar agar (odpovídá cca 6 plátkům želatiny) je množství na cca 500 ml tekutiny. Rozmíchejte agar ve studené tekutině, přiveďte k varu a mírně povařte za stálého míchání po dobu 2 minut. Příprava studených hmot: vmíchejte 2 g agaru do 100 ml studené tekutiny v malém hrnci, přiveďte k varu a vařte po dobu 1 minuty za stálého míchání. Tekutinu nechte chvilku vychladnout, poté přidejte studené nakrájené přísady. Doporučujeme neobracet tyto kroky v postupu. Optimálního želírování je dosaženo po cca 3 hodinách v ledničce.
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):720kJ/172kcal. Tuky: 0,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 0,5 g. z toho cukry: 0,5 g. Bílkoviny: 0,5 g. Sůl: 1,3 g
Další údaje:
Skladování: Skladujte na suchém místě a chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení: Rostlinný želírující prostředek.
Certifikováno: DE-ÖKO-006
Trvanlivost: 8 měsíců
Bez přidaného cukru
Bez mléka
Fairtrade produkt
Želírovací látka jako alternativa živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a funguje výborně. Vyrábí se z mořských řas. Vyzkoušejte agar v biokvalitě.
Kód produktu
- CLC2Y2000101