Popis produktu Amylon Pudink vanilkový bezlepkový 40 g BIO AMYLON
Kvalitní vanilkový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu.
- Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů.
- Přírodní vanilka dává pudinku úžasnou vůni. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí.
Vanilkový pudink bezlepkový BIO je lahodný dezert vyrobený z přírodních surovin v bio kvalitě, který neobsahuje lepek, což ho činí ideálním pro osoby s celiakií nebo pro ty, kdo preferují bezlepkovou stravu. Tento pudink je slazený přírodními sladidly a získává svou bohatou vanilkovou chuť z pravé vanilky.
Je snadno připravitelný a vhodný jak pro tradiční dezerty, tak pro moderní recepty. Díky své bio certifikaci pochází všechny složky z ekologického zemědělství, což zaručuje kvalitu, čistotu a šetrnost k přírodě.
Příprava:
- Z odměřeného 0,5 l mléka odlijeme asi 2/3 do varné nádoby.
- Přidáme 2 lžíce cukru a zahříváme k varu.
- Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku.
- Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka.
- Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Tipy na použití:
Domácí termix – klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého tvarohu, poté necháme vychladnout.
Pečení – horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle libosti a následně zapéct.
Studené dezerty – vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, dekorujte ještě šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo drcenými ořechy.
Sladká omáčka – při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu.
Zahušťování – u sladkých jídel, kupříkladu u ovocných omáček, pokud nemáte doma jiné zhušťovadlo, můžete sáhnout po pudinku, přidávejte po malých dávkách dle potřeby do vařícího pokrmu.
Náplně, krémy – vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů.
Také máte u pudinku při jeho přípravě problém se žmolky a s připalováním mléka?
- Připravte si ho v domácí pekárně nebo v mikrovlnce.
- Menší část mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm pudingový prášek.
- Zbytek mléka dejte do nádoby na pečení a přidejte cukr dle chuti.
- Rozmíchanou směs s pudinkem vlijte do nádoby a v domácí pekárně nastavte program Džem.
- V pekárně nechte míchat asi 15 minut, v mikrovlnce stačí cca 5 minut.
- Tato příprava sice zabere víc času, docílíte ale větší jemnosti pudinku.
Firma Amylon má své kořeny až v 19. století, oficiálně založena byla v roce 1912. Jedná se o tradičního českého výrobce, který na trh postupem času uvedl i bioprodukty. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Pudink se vyrábí z kukuřičného škrobu, je tedy bezlepkový. Vanilkovou vůni a chuť zajišťuje mletá vanilka a vanilkový extrakt. Mletá vanilka se mele přímo ze sušených lusků a i extrakt se získává z pravé přírodní vanilky.
Balení:
Hmotnost 40 g
Složení:
Kukuřičný škrob, mletá vnailka 1,5 %, vanilkový extrakt. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):386kJ/91kcal. Tuky: 1,3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g. Sacharidy: 17 g. z toho cukry: 11 g. Bílkoviny: 2,9 g. Sůl: 0,09 g
Další údaje:
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Pudink v prášku.
Certifikováno: CZ-BIO-001
Trvanlivost: 10 měsíců
Přirozeně bezlepkový produkt
Bez přidaného cukru
Bez mléka
Fairtrade produkt
Kód produktu
- CL9VC0000101