Popis produktu Amylon Pudink jahodový bezlepkový 40 g BIO AMYLON
Kvalitní jahodový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí.
Amylon Pudink jahodový bezlepkový BIO je lahodný a krémový dezert vyrobený z přírodních surovin v bio kvalitě, který neobsahuje lepek, což ho činí ideálním pro osoby s celiakií nebo pro ty, kteří preferují bezlepkovou stravu. Jeho intenzivní jahodová chuť pochází z kvalitních bio ingrediencí, což zajišťuje přírodní sladkost a autentickou chuť.
Tento pudink je snadno připravitelný, ať už jako klasický dezert, náplň do koláčů nebo jako základ pro kreativní dezertní recepty. Bio certifikace zaručuje, že všechny suroviny pocházejí z ekologického zemědělství, bez použití chemických přísad a umělých barviv.
Tipy na použití:
Domácí termix - klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého biotvarohu, poté necháme vychladnout.
Pečení - horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle libosti a následně zapéct.
Studené dezerty - vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, dekorujte ještě šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo drcenými ořechy.
Sladká omáčka - při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu.
Náplně, krémy - vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů.
Pudink se vyrábí z kukuřičného škrobu, je tedy bezlepkový. Obsahuje pouze přírodní suroviny, tedy sušené jahody, a jako barvivo se při výrobě využívá sušená červená řepa.
Také máte u pudinku při jeho přípravě problém se žmolky a s připalováním mléka?
- Připravte si ho v domácí pekárně nebo v mikrovlnce.
- Menší část mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm pudinkový prášek.
- Zbytek mléka dejte do nádoby na pečení a přidejte cukr dle chuti.
- Rozmíchanou směs s pudinkem vlijte do nádoby a v domácí pekárně nastavte program Džem.
- V pekárně nechte míchat asi 15 minut, v mikrovlnce stačí cca 5 minut.
- Tato příprava sice zabere víc času, docílíte ale větší jemnosti pudinku.
Příprava:
- Z odměřeného 0,5 l mléka odlijeme asi 2/3 do varné nádoby.
- Přidáme 2 lžice cukru a zahříváme k varu.
- Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku. Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka.
- Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Balení:
Hmotnost 40 g
Složení:
Kukuřičný škrob, sušené jahody (6 %), barvivo (sušená červená řepa), přírodní jahodové aroma.produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Nutriční údaje:
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):386kJ/91kcal. Tuky: 1,3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g. Sacharidy: 17 g. z toho cukry: 11,3 g. Bílkoviny: 2,9 g. Sůl: 0,09 g
Další údaje:
Skladování: Skladujte v suchu.
Chraňte před světlem.Legislativní zařazení: Pudink v prášku.
Certifikováno: CZ-BIO-001
Trvanlivost: 10 měsíců
Přirozeně bezlepkový produkt
Bez přidaného cukru
Bez mléka
Fairtrade produkt
Kód produktu
- CLAVC0000101